Willen we meer of minder zombies? Te koop: The Walking Dead paperbacks 1 t/m 15

.alt, play - Geplaatst op 23 maart 2015

Ben jij net als ik domslim en weet je van een boel een beetje? Dan moet je echt deze stapel The Walking Dead comics van me overnemen. Kun je straks nonchalant spoilers strooien aan de bar. De plot van de succesvolle tv-show is namelijk losjes gebaseerd op deze stripreeks.

Waarom ik het goed ontvangen en prijswinnende The Walking Dead kwijt wil? Het idee dat de strip door bedenker Robert Kirkman is neergezet als serie die eindeloos door moet gaan, staat me opeens enorm tegen. Zal wel komen door het gebrek aan me-time op dit moment.

Dat ik middenin de (in negen delen uitgebrachte) stripserie Preacher zit speelt ook mee. De wetenschap dat het verhaal ervan eindig is en ergens naartoe gaat is erg prettig. Iets met mijn interne spanningsboog. Plus, er is zòveel moois te bekijken, spelen, lezen, beluisteren en bezoeken; ik word moedeloos bij de gedachte dat het gekreun en geschuifel van de ondoden in The Walking Dead nooit zal stoppen. De tijd die ik stop in het lezen van dit verhaal had ik ook in iets anders kunnen stoppen.

IMG_20150315_142212
(Honderden pagina’s vol rottende lichaamsdelen, creatief gebruik van spijkers en medemenselijkheid)

Dan liever een roman als The Road van Cormac McCarthy, waarin dan misschien geen zombies voorkomen, maar waarin in minder dan driehonderd bladzijden de kern van het overleven van de menselijke soort in een gedoemde wereld, (ook de essentie van The Walking Dead), krachtig, ijzingwekkend en kernachtig wordt verbeeld.

IMG_20150315_142403

Natuurlijk is die eindeloosheid een doel op zich: daar is het verdienmodel achter comics en tv-series deels op gebaseerd.  Zolang er genoeg mensen de strips lezen of de tv-serie bekijken, blijft het interessant om door te gaan. Ongeacht of dit de kwaliteit van het vertelde ten goede komt.

Anyhoo. Over woorden gesproken: genoeg van die dingen. Als je interesse hebt in een stapel superspannende plaatjes van zombies en jachtgeweren enzo, dan weet je me te vinden…

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl