Wielerplank: hoeveel carbon bevat jouw boekenkast?

.alt, go go go - Geplaatst op 31 maart 2013

Wielrennen is meer dan een sport. Het is het leven zelf. Geen wonder dat het zoveel verhalen voortbrengt. Wielersport en literatuur gaan dan ook samen als bier met nootjes. Vandaag wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd als de Ronde van Vlaanderen wordt gereden. Kom er maar in Maarten Ducrot: “Alle Vlamingen rouwen. #TomBoonen gevallen en naar het hospitaal”.

Mocht het vanmiddag vanaf 13.55 op Nederland 1 toch een saaie koers worden, ik heb iets nieuws op het internet gezet: #wielerplank, een foto van mijn bescheiden collectie cyclo-lectuur. Ben ik de enige? We gaan het merken.

Hoogtepunt uit mijn verzameling is de gigantische, driedelige uitgave van sportkrant l’Equipe over honderd jaar Tour de France. Vol prachtige foto’s en feiten. Maar de twee boeken van Benjo Maso (Wij Waren Allemaal Goden, Het Zweet Der Goden) en Langs Het Ravijn, het levensverhaal van beroepsrenner en -pechvogel Johan van der Velde,  zijn ook aanraders.

Goed. Ik heb de mijne laten zien, toon jij de jouwe?

Oh en nog iets. Soigneur #3 is uit. Dit fietsmagazine voor mensen met smaak en spaken van carbon is de moeite van het bestellen waard. Ze geven samen met creatief collectief ALWT een feestje op woensdag hier in Amsterdam. Om te vieren dat de nieuwe editie uit is. En het wielerseizoen weer is begonnen. <hier had uw flauwe grap over doping kunnen staan>

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    Dus,

    je bent er weer?

    (maak nou godverdomme eens een keuze man)
    🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl