Wat voor moeilijke Kontzak ben jij?

mode - Geplaatst op 9 juli 2012

De kontzak dus. Dat handige stukje stof, door bepaalde mannen vooral in zwang als opbergplek voor portemonnees van kwaardaardig gezwel’esque proporties. (Vrouwen doen dit gelukkig niet, verstandige en modebewuste heerlijkerds die jullie er zijn.) De kontzak is misschien wel het meest veelzeggende onderdeel van je outfit. Ik kan er dan ook uren naar kijken. ‘If the kontzak ain’t right, you might as well order a Pepsi light.’

DE MERKBEWUSTE VOLGER KONTZAK

Alles aan deze kontzak straalt ‘pappa betaalt’ uit. Het schreeuwerige logo, faux ironisch want ondertussen bloedserieus in zijn symboliek; de drager van dit soort kontzakken is zich bewust van zijn opvallend derrièregedoe. En hij weet dat anderen weten dat zijn jeans een kapitaal kosten. (Zijn denkfout? Gebrek aan eigen stijl valt niet met geld te maskeren.) Dat hij regelmatig bezoek krijgt van de landelijke recherche omdat hij in verband wordt gebracht met een collectief dat occult-erotische rituelen uitvoert, waarbij het Smurfenbloed rijkelijk vloeit, deert hem niet.

DE QUASI CALIGRAFISCHE KONTZAK

Ngggghhhggggmmmnnggg. Een denim doodzonde. Geen idee welke ontwerper het ooit een goed idee leek om in huidkleurige pantykleur romantische patronen op kontzakken te stikken die je zelfs in de wenskaartkrochten van Hallmark.com niet tegenkomt. Het lijkt zo subtiel, maar trek voor de grap je lievelingsoverhemd, polo of sweater aan op zo’n broek en je outfit vloekt spontaan als de voorzitter van de Bond tegen het vloeken die zijn knie stoot.

DE MORE IS MORE KONTZAK

Het kost je waarschijnlijk weinig moeite de ringvinger met zes tot aan het laatste kootje geschoven Zinzi priegelsieraden erbij te denken. Subtiel komt dan ook niet voor in de woordenboek app van deze kontzak. Dragers van de More is More Kontzak willen alles: kunstmatig aangebrachte slijtage effecten, stiksels in verschillende kleuren, grote plakken borduursel in contrasterende kleuren en een bordje Albert Heijn aardbijen eten met Arie Boomsma. In bed.

DE DONDER OP MET JE WORTELBROEK IK DRAAG WORKERS KONTZAK

De worker spijkerbroek. Waarschijnlijk begonnen als grap op de ontwerpafdeling van Gapstar. Nu, bijna twintig jaar later draaien er complete businessmodellen op misschien wel de lompste onder de kontzakken. Vanwaar die flap, tjap!? Heb je soms iets te verbergen? Je doosje met businesscards misschien? Of is het een handige plek voor je Nokia Communicator?

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl