Waarom het goed is dat er mensen zijn die Mephisto dragen

mode, play - Geplaatst op 7 december 2014

Straatmode is als een songtekst van Q-Tip: dingen gaan in rondjes. Toch is het mogelijk om je smaak te blijven ontwikkelen en jezelf te verrassen. Neem het stijlgevoel van je leraar Duits als voorbeeld en kies eens voor Mephisto…

Zo moet Jeff Goldblum zich in The Fly gevoeld hebben toen zijn metamorfose compleet was en hij was gemuteerd in een mensvlieg. Mijn verandering is net iets minder slijmerig, maar dat ik inmiddels een modische metamorfose van ontvriendende proporties heb ondergaan staat vast.

Ik. Draag. Mephisto’s.

Zo, dat lucht op. De aanschaf van deze tachtig-tabs-tellende-Excelsheet onder de schoenmerken was geen gemakkelijke opgave. Verkopers twijfelden aan mijn oprechtheid en lieten blijken dat mijn profiel niet bepaald overeenkwam met de gebruikelijke koper van de Mephisto.

Wat mij op mijn beurt weer deed twijfelen: was dit de schoen waarmee ik mezelf ging vernieuwen en mijn plezier in schoeisel opnieuw mee zou aanwakkeren? Waarom niet op safe spelen met een tijdloos ontwerp van Tinker Hatfield. Of mijn outfit afmaken met de simpele lijnvoering van Clarks of het handwerk van Grenson?

mephisto2

Hierom: de Mephisto is het ultieme paar conformistische kicksen. Dit is die functionele footwear waar al die ‘authentieke’ merken van dromen. Een schoen, gemaakt van hoogwaardige materialen, ontworpen om het de drager zo aangenaam mogelijk te maken.

En daarmee zijn ze wat mij betreft weer uiterst relevant. Door te kiezen voor schoenen die gemaakt zijn om heel lang mee naast de Nachtwacht te staan of voor een krijtbord heen en weer mee te lopen, zeg je als drager: dit ben ik. En het is goed zo.

Lach maar. Dit is het begin van een Mephisto movement.

 

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. Pingback: Waarom het goed is dat er mensen zijn die Mephisto dragen — Men&Style

 2. 1

  Een nieuwe movement, misschien geraak je onderdeel van een nieuwe generatie, niet flauw, mijn meisje heeft net Ecco’s gescoord, en het zijn classics, waren ze al.

 3. 2

  Heer Sanders! Op jouw smaak in vrouwen valt niks aan te merken, zoveel is duidelijk.

 4. 3

  Echte vaders dragen Mephisto’s! Hoe ruiken ze eigenlijk na een dagje shuffelen?

 5. 4

  Naar de real thing. Serieus, wat een stappers.

 6. 5

  *uch* politieschoenen *uch*

 7. 6

  Dat bedoel ik: waakzaam en dienstbaar: that’s me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl