Vorm Van Vermaak: 60 jaar TV vormgeving In NL

.alt, steven spielberg - Geplaatst op 12 april 2011

Je kunt me wakker maken voor het werk van Universal Everything dat ze bijvoorbeeld voor MTV gemaakt hebben. En wat MonoFriend Raphaƫl Bartels laat zien is ook not mis. Ik vraag me af wat Frans Schupp er van vindt. Schupp is de man die (samen met Jaap Groote) verantwoordelijk was voor onder andere de meest insane decors en leaders van muziekshow Toppop.

De onderstaande animaties van Schupp zijn nooit door opdrachtgever VARA bewaard. Dat deden ze in de jaren zeventig niet aan. Toevallig was een toenmalige stagiair van Schupp wel scherp. Hij had een oude vhs tape met het werk die hij digitaal heeft opgepoetst. Muziekje van Erik “Ik schrijf klassieke muziek voor mensen die niet van klassieke muziek houden’ Satie eronder en gaan:

Maar goed. Op 14 april verschijnt Vorm Van Vermaak door Roy van Vilsteren en Liselotte Doeswijk: een overzichtswerk dat een beeld schetst van 60 jaar tv vormgeving in Nederland.

Dus heel veel crazy Toppop beelden, maar ook het eerste 3d logo (van Teleac) op de Nederlandse tv. Ok, dat staat misschien niet in het boek. Maar dit vond ik op de site die de auteurs van Vorm van Vermaak hebben opgetuigd. Als je hier niet enthousiast van wordt, dan moet je voor straf vanavond een uur lang naar het Net 5 logo kijken. Met twee plakbandjes op je oogleden om ze open te houden.

Meer over Vorm van Vermaak vind je hier. En je aanmelden voor de presentatie en expo op donderdag doe je door een mailtje naar info@vormvanvermaak.nl te sturen.

Om het af te leren nog even een geweldige EO leader uit de eighties.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Fcuk, das mooi. Waarom zitten wij opgescheept met Arie Koomen in Mediamarkt commercials?

 2. 2

  Vertel jij maar eens waarom je aan Arie Koomen denkt bij het lezen van een posting over tv vormgeving.

 3. 3

  Ik voelde me even 4 bij die Teleac aankondiging, alles aan die youtube video voelt als ziek thuis zitten met de tv aan terwijl er niets op is.

 4. 4

  Omdat ik dit even naast het huidige aanbod van TV pracht legde, en volgens mij de ‘tv-vormgeving’ van die mediamarkt dingen de goorste in z’n soort is, dat deed me vervolgend denken aan Arie. Ja, kut he.

  Nee, dan doe maar de Belgische lieverds die de programmering voorlezen..

  http://www.youtube.com/watch?v=wJcHsCDupmM&feature=related

  jeetje.

 5. 5

  Doed, dat meen je toch niet? Wat is er lekker aan haar?

 6. 6

  @Guy Mooi hoor.

  @vijf uur: wat! wie!

 7. 7

  Die Belg waar Guy het over heeft, das toch heel nie lekker nie?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl