Voor De Toekomstige Droomvrouw van James Worthy

.alt, minimail - Geplaatst op 29 april 2011

(beeld: Menandstyle.nl)

Terwijl de wereld vandaag in het teken staat van twee oersaaie mensen met teveel geld en een overduidelijk Rembo & Rembo-hiaat in hun opvoeding, draait het in Nederland om James Worthy. Terecht. De man is een fenomeen. Hij speelt met taal als een veroordeelde kleuterleider en schrijft op zeer openhartige en rauwpoëtische wijze over De Liefde.Vandaag is zijn debuut verschenen bij Lebowski Achievers.

Jij hebt het MonoBrow interview met James Worthy natuurlijk uitgeprint boven je bed hangen. Maar voor al die mensen die niet begrijpen waarom #JamesWorthy trending is op Twitter, èn voor zijn toekomstige vrouw: een lief interview met D. H. te A., de ex van James Worthy.

James schrijft dingen die je maar beter niet aan je moeder moet laten lezen. Dat moet er gezellig aan toe gegaan zijn toen jij hem aan je ouders voorstelde…
“Mijn moeder en zussen(die best lastig zijn) sloten hem meteen in hun harten. Mijn vader daarentegen vond hem volgens mij wel moeilijk. Ik weet niet of dat door James of door het cultuurverschil tussen Amsterdam en Venlo kwam. Amsterdammers met een grote bek worden nooit zo goed gewaardeerd in het zonnige zuiden.”

Haha
“Mijn vader maakte eens een keer een grapje tegen James, dat hij doodleuk beantwoordde met Ik breek je neus ouwe!. Mijn pa’s gezicht was echt goud waard, die wist niet wat hem overkwam. Mijn familie vraagt nog wel vaak naar hem, James is niet iemand die je snel vergeet, ze gaan ook allemaal het boek lezen. Ze zijn echt trots op hem, mooi is dat.”

Weet je nog waarom je voor hem gevallen bent?
“James heeft humor en is ook ontzettend lief. Dat heeft hij van zijn vader, ook zo’n prachtige man.”

Wat is zijn meest ontwapende eigenschap?
“Zijn eerlijkheid, hij denkt niet na over wat hij zegt waardoor hij net een klein kind is dat alles zegt wat in hem opkomt. Dit kan lekker genânte situaties opleveren maar gaat vaak gepaard met een puurheid die weinig mensen bezitten.”

Herkenbaar!
“Zijn lach is ook ontwapenend. Eigenlijk is ontwapenend de beste eigenschap om James te omschrijven. Ik ken ook maar weinig mensen die James niet leuk vinden, wat een wandelende Disney film is die James eigenlijk.”

James lijkt weinig gêne te kennen. Hoe merkte jij dit?
“Toen James op onze eerste date vroeg of hij mij een kus mocht geven en ik een beetje aangeschoten en naïef vroeg waar, riep hij: op je kut, nou goed! James is heel goed in ongemakkelijke situaties creëren, dat heeft weer te maken met die eerlijkheid denk ik.”

Herkende je jezelf weleens in zijn verhalen?
“Ja, heel vaak. Wat erg moeilijk was, vooral met het boek. Het is namelijk ontzettend vreemd om situaties in een boek te lezen die jez elf mee hebt gemaakt. Of een beschrijving van een persoonlijkheid te lezen die erg in de buurt komt van jezelf. Het moeilijkste vond ik om te lezen hoe verdrietig hij was.”

Wat is de mooiste tekst die hij voor jou schreef?
“Het eerste stuk dat hij over mij schreef: Met je droomvrouw in de Tuktuk.”

Denk je dat hij ooit gelukkig wordt in de liefde?
“Absoluut, als James niet gelukkig wordt in de liefde dan is er iets gigantisch mis met de vrouwelijke soort.”

Waar moet zijn toekomstige droomvrouw rekening mee houden?
“James kan een enorme wansmaak hebben op het gebied van muziek.”

James Worthy is nu te koop.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Heel mooi D. Kusje

 2. 2

  Venlo!

 3. 3

  sweet

 4. 4

  Heeft iemand het boek al gelezen?

 5. 5

  eerste 25 pagina’s gelezen, geweldig!

 6. 6

  jammer dat een 16-jarige met dyslexie nu commentaar moet gaan geven op de vele spelfouten, maar hee, afgezien daarvan, een prachtstuk

 7. 7

  Ik heb er net nog eentje uitgehaald. Maar ja: liefde maakt woordblind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl