Stille revoluties zijn de beste revoluties: recruitment platform Homerun gaat de wedstrijd winnen.

minimail, play - Geplaatst op 2 maart 2015

Dromen is leuk. En makkelijker dan iets met vallen en opstaan uitvoeren. Toch is dat precies wat de jongens van Homerun deden. Toen ze designblog Fontanel en Fontanel Jobs oprichtten, en nu weer met Homerun, de beste vacatureinnovatie sinds je via Word ’97 een plaatje aan je cv kon toevoegen. Hoog tijd voor een paar vragen aan Homerun-medeoprichter & MonoFriend Thomas Moes.

Wat zijn de drie meest pijnlijke dingen die je hebt meegemaakt tijdens jouw sollicitaties?
“Haha, ik werk al een tijdje voor mezelf, dus dat is even diep graven! Maar, een sollicitatie voelt als een ‘first date’. Je geeft vol enthousiasme aan dat je iemand leuk vindt. Mijn pijnlijkste ervaring is bij bedrijven waar ik uitgebreid de tijd nam om mezelf van m’n beste kant te laten zien, om vervolgens niets meer van ze te horen. Het is erg lastig om daar niet van te balen. Nu ik het ook van de werkgevers kant heb meegemaakt, zie ik ook dat het vaak een tijdsgebrek ding is, maar het blijft pijnlijk.”

Wat was de grootste uitdaging tijdens het ontwikkelen van Homerun?
“Het meest lastige is om het gedrag van mensen te veranderen; zelfs al zijn de voordelen overduidelijk. Daarom hebben we veel tijd genomen om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, dat een uitleg nagenoeg overbodig is. Dat blijft een lopend project, en elke keer leer je in de praktijk weer wat meer hoe mensen het nu echt gebruiken.”

Screen Shot 2015-03-01 at 08.48.07

Op welke feature ben je het meest trots?
“Het feit dat een vacature niet meer verplicht een lijstje bullet-points hoeft te zijn, maar dat je bij jouw bedrijf originele vacatures kunt vormgeven. Bijvoorbeeld een de week van een product manager, een interview met de baas, of meer verhalend verteld wat te verwachten als developer. Ik kan niet wachten om te zien wat verschillende bedrijven daar mee gaan doen. Onze droom is natuurlijk dat reguliere vacatures hiernaast ontzettend gedateerd gaan aanvoelen.”

Geef eens een voorbeeld van de kracht van Homerun als het gaat om een bedrijf te profileren?
“Voor veel kleinere bedrijven is recruitment iets wat er vaak naast wordt gedaan. Dit terwijl het aannemen van een nieuwe collega die 5 dagen in de week naast je komt zitten en mede het succes van jouw bedrijf bepaalt, mega belangrijk is! Door meer te laten zien hoe het er dagelijks aan toe gaat, is de kans groter dat er mensen op afkomen die passen in de bedrijfscultuur. En daar wordt iedereen blijer van.”

Homerun

Wat voor bedrijven gaan het meest profiteren van Homerun?
“Hoewel de Googles en Twitters grote budgetten hebben om talent mee te lokken, merk je dat er ook wel degelijk voordelen zijn van kleine bedrijven die de grote bedrijven niet kunnen bieden: hechtere teams, andere locaties óf meer vrijheid. Met Homerun bieden we die kleinere bedrijven de middelen om die voordelen goed te kunnen tonen, waardoor ze meer kans maken op top talent.”

Bij hoeveel gebruikers kun je met pensioen?
“Haha, bestaat dat nog pensioen? Het enige wat we weten is dat we een stuk goedkoper zijn dan veel concurrenten met grote, logge systemen. We zetten daarom ook meer in op een grote groep bedrijven die het wereldwijd gebruiken dan een paar grote klanten in Nederland. En laten we het erop houden dat we op dit moment al redelijk snel uit de kosten zullen zijn :)”

Dit is Homerunnnnnn

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl