Steun Red Light Radio via Voordekunst

.alt, boombap - Geplaatst op 19 april 2011

Terwijl in de Tweede Kamer een Tom Clancy en Dan Brown lezer bepaalt dat mensen die hun stinkende best doen jouw leven een beetje aangenamer te maken pas relevant zijn als ze geld verdienen, zit Red Light Radio mede-oprichter Hugo van Heijningen niet stil. Dankzij een bijzondere programmering bewijst hij met zijn ecletische radiostation zijn relevantie. Waarom staan ze nu dan toch op Voordekunst.nl?

Er zijn toch zat merken die graag bij jullie luisteraars in eh, beeld komen. Je hoeft toch zelf niet achter geld aan?
“Zoals je weet ben ik een kei in merksponsoring. Met mijn band Firestone heb ik al een hoop sponsoren gehad. Red Light Radio is nog vele malen gaver dan dat punkbandje, dus dat zou inderdaad geen probleem moeten zijn. Er is een hoop mogelijk voor merken om ons publiek te bereiken en het lijkt me een grote plus als je merk met Red Light Radio wordt geassocieerd.”

Als een echte CEO gesproken Hugo, maar dat is geen antwoord op mijn vraag
“Om door te gaan met Red Light Radio zitten we op Voordekunst. Via deze crowdfunding website proberen we zowel particulieren als bedrijven die RLR een warm hart toedragen een mogelijkheid te geven iets voor ons terug te doen. Afhankelijk van het bedrag wordt elke sponsor bedankt met bijvoorbeeld een Parra zeefdruk tot een eigen uitzending. Zo kaatsen we ook weer wat persoonlijks terug.”

Als geld en dus tijd een probleem is zou je ook minder uitzendingen kunnen maken. Vooral omdat het dankzij Soundcloud vooral een on demand toestand is. Het gaat niet per se om het live intunen maar verspreiden van de uitzendingen, toch?
“Live uitzendingen zijn juist leuk, aangezien de radiomakers interactief kunnen zijn met het publiek. De RLR chatbox, maar ook Twitter zorgen ervoor dat live een andere ervaring is dan on demand. Daarbij komt dat on demand uitzendingen gemaakt moeten worden, dus waarom zou je de making of niet uitzenden? Veel shows maken RLR gevarieerd en ik ben blij dat er op dezelfde dag shows met Afrikaanse Hip Hop en shows met Black Metal worden geprogrammeerd. Er is zo veel toffe muziek, we moeten gewoon heel veel uitzendingen maken.”

Ga je met andere partijen samenwerken?
“Red Light Radio bestaat alleen maar uit samenwerkingen. Buiten onze terugkerende samenwerkingen met bijvoorbeeld Colors, Africa Unsigned, Lebowski uitgevers en W139, lijkt het ons te gek om te werken met het Stedelijk museum, het Concertgebouw, Lowlands of wat dan ook. Iedereen die leuke dingen maakt, komt over het algemeen goed tot z’n recht op de radio.”

SUPPORT YOUR LOCAL ARTISTS EN STEUN RED LIGHT RADIO OP VOORDEKUNST

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl