Shoppen In Italie: ik deed het best goed

mode - Geplaatst op 3 juni 2012

Twee weken Toscane klinkt als iets waar Youp van ‘t Hek ooit enorm over tekeer is gegaan. Whatever. Het is er prachtig. Maar waarom daar kleding kopen als je op de Albert Cuyp je innerlijke Italo itch krabt dankzij kramen vol Gino Santi onderbroeken en rip off’s van rip off’s van designertassen? Beleving natuurlijk. Loop De Slegte binnen en zelfs het sterkst afgeprijsde marketingboek vertelt je dat de context en ervaring rondom het moment van aanschaf een grote rol speelt. Laat ik nu een insane geweldige tijd gehad hebben in het land van valsspelende voetballers en de uitvinders van de assertieve rijstijl. Daarom: 4 mode items die je moet kopen als je in Italië bent.

OAKLEY FROGSKINS

Deze jongens staan al sinds de jaren ’90 op mijn verlanglijst. Met een Frogskin op je kop leef je die Zuid-Californische levensstijl en wissel je voor je het weet dm’s uit met Bret Easton Ellis, bestel je de hele dag overpriced ketenkoffie en komt die afspraak met de tandenbleker steeds dichterbij.

POLO DI KAPPA

Deze zag je niet aankomen. Geheel in stijl gevonden in een overdekte winkelhal waar de plaids met bloemenmotief oververtegenwoordigd zijn, trof ik deze veel te grote, lompe knopen hebbende polo met misschien wel het meets iconische logo uit mijn kindertijd.

LACOSTE ZWEMSHORT

Als dit niet de ultieme zwembroek is waarin al onze vaders flesjes Kronenbourg 1664 bij de campingbar bestelden, weet ik het ook niet meer. Met lekker korte pijpen die je in een klap onderscheiden van zestienjarige hardstyle fans met hun grauwbruine lappen tot over hun knieën.

LEREN INSTAPPERS MADE IN ITALY

Mooi spul hoor, deze handgemaakte (schoenen worden toch altijd deels met de hand gemaakt?) jongens. Ik dacht alleen dat ik smalle voeten had, maar na verschillende schoengelepelde propsessies waarbij het woedezweet tussen mijn tenen gutste, weet ik beter.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Kreeg je die stoere plakplaatjes en pokerface gratis bij je aankopen?

 2. 2

  Nee, die zaten bij een Bill Murray cursus van de LOI.

 3. 3

  lol / respeck

 4. 4

  Haha, prachtig. En ja dat handgemaakte: is het niet zo dat juist de goedkoopste dingen door kinderhandjes gemaakt worden? :-p

 5. 5

  En toch hè, die polo is best tof.
  Vinkwel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl