Onverwachte Ode Aan Oostende In 63 Woorden

.alt - Geplaatst op 6 mei 2012

Oh Belghie, wat zijt gij toch mijn lievelings. De smaakmakers van Knotoryus, de luie oogopslag van Jerom, Tom Barman & naamgenoot Lanoye, bier met nootjes; zelfs de advertising die vanonder Breda vandaan komt is beter dan die van ons. Dat een kustplaats als Oostende me zou bekoren had ik alleen niet verwacht. Ik haat badplaatsen. Teveel Duitsers, met liters Nivea aangekoekte boulevards en Gothische letters op geschoren lijven. Toch was ik dit weekend daar. En hoe.

Het Verkeersbureau Vlaanderen had me uitnodigd om deze kleine stad te bezoeken die in het hoogseizoen dik verdrievoudigd van 70 naar iets van 240.000 inwoners. En begin jaren tachtig was ene Marvin Gaye één van de bewoners. Hij deed natuurlijk meer dan de hele dag pintjes klemmen (dank je Tim Arts). De beste man logeerde bij de concertpromoter Freddy Cousaert om bij te komen van een leven vol coke, geld en gedoe. In de twee jaar dat hij in Oostende hing schreef hij onder andere Sexual Healing. Wat deed jij ook alweer tijdens dat midweekje Zandvoort?

Anyhoo.

Er is een Marvin Gaye app ontwikkeld die je door de stad leidt, de voetstappen van Gaye volgend als een van zijn persoonlijke demonen. Daar had de beste man er nogal veel van en uiteindelijk hebben ze Marvin te pakken gekregen. Maar never niet in Oostende. Daarom:

MonoBrow’s onverwachte ode aan Oostende in 63 woorden

OH OOSTENDE MET UW IMMER WAAIENDE WIND. UW EINDELOZE BALKONNEN MET GETINTE GLAZEN, VAN WAARACHTER BLAUWGEADERDE BENEN ONDER VERWASSEN SLAAPSHIRTS DRENTELEN. UW WAARDIG OP BUSSEN WACHTENDE NEKLOZE MADAMMEN. UW ARCADESPEELHAL MET KILLER INSTICT EN VOORAL VEEL KNUFFELGRIJPSPELLEN. OH OOSTENDE MET UW HOOGSTE PILSPAKKANS VAN HEEL DE BENELUX. EN UW VRIENDELIJK WINKELPERSONEEL. WEET U WEL HOEVEEL IK VAN UW EIGENAARDIGHEDEN HEB LEREN HOUDEN? ZOVEEL.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Oostende is in al zijn verwaterde glorie te beleven in de film (en het boek) Ex Drummer. Waanzin.

 2. 2

  Pijnlijk. Die heb ik dus nog steeds niet gezien.

 3. 3

  Laat staan gelezen.

 4. AvatarFive-Oh?
  4

  Man, man, man. Die Tom Barman. Daar zeg je wat.

 5. 5

  Vind je hem niks?

 6. 6

  Integendeel. Worst Case Scenario staat misschien wel in m’n top tien. Ik zou sowieso wel een lofrede af willen steken. Maar daarmee monobrowsers (wellicht overbodig) proberen te overtuigen van het fukking te gek zijn van dEUS (en andere projecten van Tom B. ), zou derhalve zonde zijn van de tijd.

  ps. Had in in bovenstaande ‘kapot stoer’ kunnen gebruiken?

 7. 7

  ik*

 8. 8

  Twee jaar geleden wel Five-O, twee jaar geleden wel…

 9. 9

  Shout-outs! Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl