MonoTakeOver: Boef en de Gelogeerde Aap

boombap, goeie-gastcolumn - Geplaatst op 17 januari 2011

Erik Zwennes gelooft in ze, Matthijs van Nieuwkerk kondigt ze aan, Kees de Koning tekent ze en MonoBrow geeft ze de teugels in handen: Boef en de Gelogeerde Aap bepalen vandaag wat je voor je gouden tand krijgt in deze posting. Tom Maas en Thomas Waterreus grijpen hun kans en presenteren je het grafisch geweten achter Boef:

Wie
Superoboturbo oftewel Jordy van den Nieuwendijk.”

Wat doet hij
“Superoboturbo is een grafisch vormgever.”

Wat heeft hij met jullie te maken?
“Jordy heeft onze site gemaakt, onze cd hoes, shirtjes, flyers, kortom: alle grafische vormgeving van Boef en de Aap.”

Waarom <3 jullie van Superoboturbo?
“Superoboturbo heeft een eigen, heel herkenbare stijl. Toffe tekeningen, vaak zonder outline. Veel kleur, behalve bij ons, wij hebben besloten om het komende jaar voor zwart-wit te gaan. Hij is erg getalenteerd en ongelooflijk snel en fantasierijk.”

En waarom gaan jullie voor zwart/wit?
“De muziek is de kleur…”


(Deze plaat maakte Jordy in opdracht van Fontanel.)

Jullie grafische identiteit is heel eigen. Is Jordy strak gebriefd? Als hij een meesterlijke airbrusher into naakte vrouwen op Lexussen was, had Boef en de Gelogeerde Aap er dan anders uitgezien?
“Wij hebben hem niet gebriefd. Totale vrijheid is het devies. Het is juist tof als hij ge├»nspireerd wordt door onze muziek en daar een bepaald beeld bij heeft. Hij had onze vorige website ook gemaakt, maar dit keer had hij veel nieuwe dingen geleerd die hij graag wilde toepassen op onze vormgeving.”

Duidelijk
“Maar als Jordy compleet iets anders zou doen dan wat hij nu doet, dan was het niet zeker of we hem wel hadden gevraagd. Het moet wel matchen…”

Toch nog even een vraag over jullie: getekend worden door Top Notch is de heilige graal voor Nederlandse boom bappers. Wat ziet dit label in jullie wat ze in andere groepen niet zien?
“Wij zijn een apart geluid binnen de NL hiphopscene. Wat wij doen is nog niet gebeurd en Kees de Koning ziet daar wat in. We zijn twee normale, hardwerkende jongens en weten redelijk hoe de muziekindustrie werkt, aangezien we beide op de Rockacademie zitten. Het is iets nieuws en de scene is wel toe aan wat verandering.”

Superoboturbo – Portfolio

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    Moet niet iemand hier zeggen hoe vet dit is??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl