MiniMail: Peter Blom Van Beats Naar Beeldtaal

.alt, minimail - Geplaatst op 8 april 2010

Hij is één van de beste beatmakers van Nederland en zorgde (naast een muzikale revolutie) er met zijn groep voor dat Zwolle niet meer klinkt als dat liedje van Koot & Bie. Maar genoeg was genoeg. Delic stopte met Opgezwolle, ging op wereldreis en kwam terug als Peter Blom, schilder. (Ok, zo ging het niet helemaal, maar voor deze intro leest het wel zo lekker.)

Luister je naar muziek als je schildert?
“Soms zit ik lange tijd zonder muziek te schilderen en dat kan lekker zijn, want dan kom je in wat ABN Amro managers een flow noemen. Ik heb een tijdlang veel reggae geluisterd terwijl ik schilderde.”

Easy style
“Ik denk dat alles wat er binnenkomt je hersenen beïnvloedt. Als er de hele dag irritante muziek op zou staan zou dat mijn schilderwerk wel beïnvloeden. Maar zoveel heeft de muziek niet met mijn schilderijen te maken.”

Schiet het een beetje op met je thuisstudio?
“Nog niet genoeg vind ik, daarom gaan we nu reproducties verkopen van de originele schilderijen. In beperkte oplage, waarbij alle werken zijn genummerd en gesigneerd. De verwachting is dat dat goed gaat lopen. De reproducties zijn van buitengewoon hoge kwaliteit en worden op hetzelfde formaat als het origineel gedrukt, op gespannen canvas.”

Kost dat?
“De prijzen variëren van 225 voor de kleintjes tot 395 euro voor de grote doeken. Wie niet doorheeft dat dit genadeloze reclame is die let niet goed op.”

Even terug naar de muziek: wat ga je produceren als je set up klaar is?
“Hierover wil ik je tot in de late uurtjes doorlichten, maar dat alles zou gelogen zijn want ik weet nog niet precies wat ik ga maken. Ik weet wel dat je zo veel kan doen met muziek dat het pijn doet in je hoofd als je daar lang over nadenkt.”

Er zijn genoeg vooroordelen over de hiphopscene. Maar de kunstwereld heeft ze ook. Wat valt je tegen als je met galleriehouders of kunstcritici moet dealen?
“Ik heb nog niet zoveel met ze te maken gehad, maar volgens mij kan je dezelfde universele wetten toepassen die in alle scene’s gelden: mijd mensen uit de scene en mensen met een afkeer van huisdieren.”

Ben je heel kritisch op je eigen werk?
“Ja, maar volgens mij wordt het minder debiel, soms denk ik ach, over honderd jaar zijn we dood.”

Vind je dat het je net zo goed afgaat als het maken van muziek?
“Nee, maar ik houd er rekening mee dat dit nog komt. Ik heb het idee dat alles oefening is en dat het zometeen gaat komen. Vraag me niet wat, want ik kan het je niet precies uitleggen. Er komt meer stijl in, meer techniek en ook dat het meer flowt. Stijl, stijl is alles.”

Noemen mensen je eigenlijk nog wel eens Delic?
“Sommigen en dan meestal mensen die ik ken van de muziek of die ik een paar jaar niet heb gesproken.”

Wat wil nog steeds niet wennen sinds je terugkomst van je wereldreis?
“Ehm, nou alles went zeggen ze en dat klopt wel I guess. Ik weet niet wat niet went, je bent een beetje rare vragen aan het stellen nu. Uberhaupt is het hele MonoBrow een discutabel fenomeen. Dat terzijde.”

Erg pijnlijk dit. Gelukkig draait er geen camera mee. Dan hadden we nu een hit op puna.nl.

De schilderijen van Peter Blom

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    Even voor de duidelijkheid: Peter was niet boos op me hoor.

  2. Pingback: Biki90 » Minimail Met Peter Blom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl