MiniMail: De Wilde Kant Van Rop van Mierlo

.alt, minimail - Geplaatst op 6 januari 2011

Wozers. Grafisch ontwerper Rop van Mierlo is heel goed in dieren en brengt met zijn andere werk vormtechnisch hier en daar een stukje tactiliteit naar de mensen toe. Volkomen terecht dus dat Remco van Ontour me tipte. Ik ben instant Wilde Dieren-fan. Zo opgeruimd en gedoseerd als hij met vorm is, zo doet hij het eigenlijk ook met woorden. Geeft niks Rop. De mensen houden toch wel van je als je zulk werk maakt.

Welke dieren zijn favoriet bij je lezers?
“1 Olifant, 2 Hertje, 3 Tijger.”

Wilde Dieren doet het vast goed bij kinderen. Wat maakt een kinderboek goed?
“Als het niet door een volwassene is gemaakt.”

Er zijn toch geen uitgegeven kinderboeken die door kinderen gemaakt zijn?
“Haha, dat weet ik eigenlijk niet? Volwassenen zijn over het algemeen serieuze mensen die zich aan de regels houden òf mensen die een goede les in een boek willen hebben.”

Waarom verschijnt Wilde Dieren in eigen beheer, staan uitgevers niet in de rij?
“Nee nog niet, en ik wilde het graag maken zonder de hete adem van een geldwolf in mijn nek. Maar ik kan me wel voorstellen dat ik het in de toekomst ooit met een uitgever uitbreng. Ik maak liever een volgend boek dan dat ik de rest van m’n leven met dit boek loop te zeulen.”

Wilde Dieren is behoorlijk abstract waardoor je een hoop details mist zoals een slijmerige tijgerbek vol tanden of de rimpels van een olifant: hoe onderdruk je de neiging om los te gaan met pielen?
“Ik streef ernaar om alle dieren te maken zoals ik een vrouw graag zie; zonder slijmerige bek en rimpels.”

Ok ok, ik formuleer mijn vraag nogal flauw, jij antwoordt op dezelfde manier. Wat ik bedoel: was je altijd al meer van het abstracte? Of heb je in het verleden juist heel gedetailleerd getekend, zoals jongens dat graag doen?
“Nee ik heb op veel manieren getekend maar ben nooit zo van de details geweest en naarmate ik ouder word streep ik steeds meer weg in mijn werk totdat er bijna niks overblijft. Mijn oudere zus verkleedde me vroeger altijd als meisje, misschien dat dat er iets mee te maken heeft.”

Maakt het uit wat je tekent? Geven bepaalde vormen je een prettiger gevoel?
“Vormen niet per se. Ik teken meestal niet omdat ik dat zo graag doe maar omdat ik een idee wil verbeelden. Of dat nu een rondje is of een vliegdekschip: als het de lading maar dekt. Het hoeft ook niet per se een tekening te zijn, alhoewel ik daar wel vaak bij uitkom omdat dat me het beste ligt.”

Heb je als kind veel Rorscharch tests moeten doen?
“Nee ik ben een product van Rudolf Steiner.”

Kun je tijdens het maken van wilde dieren veel corrigeren? Of moet het in een keer goed?
“Nope, alles in één take.”

Wilde Dieren wordt internationaal goed opgepikt, heeft het je al iets opgeleverd?
“Ja ik krijg sinds kort geregeld aanvragen van winkels in het buitenland. En gisteren belde die gast van Coldplay of ik zijn slaapkamer kom schilderen.”

MONOBROW GEEFT DEZE KEER GEEN EXEMPLAREN WEG. SUPPORT YOUR LOCAL ARTIESTEN EN SHOP DAT GEWOON. HIER BIJVOORBEELD.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  you go girl!

 2. 2

  1 liefde!

 3. 3

  Tof.

 4. 4

  Top!
  Vrije school ook.
  Je reflectie neemt interessante vormen aan overigens.

 5. AvatarBarrett Kayser
  5

  Greetings, I was just taking a look at your site and filled out your “contact us” form. The contact page on your site sends you messages like this to your email account which is why you’re reading through my message right now correct? This is half the battle with any kind of online ad, making people actually READ your message and I did that just now with you! If you have an advertisement you would like to blast out to millions of websites via their contact forms in the US or anywhere in the world let me know, I can even focus on particular niches and my prices are very reasonable. Write a reply here: Benja57mik57@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl