MiniMail: Alex Klaasen

minimail - Geplaatst op 22 oktober 2010

Theatermens Alex Klaasen is ongelooflijk. Van het soort dat musicalliedjes parodiëert door het veel beter te doen dan de Joop van de Ende fabrieksmedewerkers zelf. Je kent hem ook van het onvolprezen Troubabroers (regie: Pieter Kramer) met Arjan Ederveen en van typetjes uit Kopspijkers. Toch is hij niet alleen grappig ten koste van anderen. Dat zou zijn best friend Carice van Houten nooit van hem pikken.

Je zei ooit in een Volkskrant-interview dat je het niet zo leuk vindt om Alex Klaasen te zijn. Dat vond ik op mijn beurt niet leuk om te lezen. Scheelt het niet dat anderen je wel heel erg waarderen? Het zijn toch niet alleen je fans die van je houden?
“Tuurlijk vind ik het heerlijk om Alex Klaasen te zijn. Alleen Alex Klaasen het media-dier vind ik soms lastig, omdat ik dan het idee heb dat ik leuker moet zijn dan ik ben. Omdat mensen dan iets van me verwachten. De hele dag door goeie grappen. En dat is natuurlijk niet aan de hand. Ik ben best leuk, maar niet 24 uur per dag. Niemand, trouwens. Toch?”

Dat zal allemaal wel, maar ik zet toch even een liedje van Ariel Pink’s Haunted Graffiti op, daar voel je je vast beter door.
“Leuk, die Ariel, maar ik heb er het geduld niet voor, een nummer moet mij binnen vier seconden raken en anders ben ik weg. Wel een hele gave tekening, bizar. Daar hou ik van.”

Ben je een beetje into muziek? Zet je toevallig liedjes van Whitesnake op voordat je het podium opgaat?
“Ik ben dus niet heel erg into muziek, tenminste, niet de laatste muziek. Ik krijg van Carice (jaja daar gaan we het later over hebben), die natuurlijk een muziekkoning is, zo eens in de zoveel tijd een cdeetje dat zij volknalt met dingen waarvan zij denkt dat ik het mooi vind. En dat klopt dan meestal. Maar op de hoogte ben ik niet. Als ik dan toch mijn smaak zou moeten omschrijven met een paar voorbeelden: theatraal. The Divine Comedy, Charlie Winston.”

Spaar jij dingen? Ik houd van spullen uit de jaren tachtig en negentig, het enige nadeel is dat ik altijd een beetje melancholiek word tijdens het eBay’en.
“Ik ben al heel lang van plan oude pop-up boeken te gaan sparen, maar kom er niet aan toe. Ik wil weer als een kind zo blij een sprookjesboek openslaan met complete sprookjestaferelen, die zich voor mijn neus ontvouwen. Heb je er niet nog een liggen, uit de jaren tachtig of negentig?”

Volgens mij ben jij niet zo internet savvy. Maak je gebruik van de mogelijkheden die het interweb biedt om je naamsbekendheid te vergroten?
“Ik ben inderdaad niet zo’n internetslet. Ik kan niet langer dan een uur achter mijn laptop zitten en daarnaast ben ik ook stiekem een beetje een digibeetje. Het heeft me nooit zo geïnteresseerd, computers, zodat ik nu heel veel niet snap dus niet zie. Ik probeer het wel te gebruiken, zeker, maar laat dat meestal door anderen doen.”

Alex, best een gewone naam eigenlijk. Was dat toen een modieuze naam of is er een andere reden dat je zo heet?
“Vroeger wilde ik altijd Dennis heten, leek me stoer. Terwijl ik dat nu de meest weke naam vind die ik ken. Volgens mij heet ik Alex omdat mijn oma toen net dood was en die heette Alexandrina. Wat in die tijd dan weer een enorme modieuze naam was…”

Ok, weer even terug naar de showbusiness: krijg je gratis producten als BN’er Tegen Wil & Dank? Wat is het meest belachelijke dat je kreeg? En gebruik je het nog steeds?
“Ik heb nog nooit iets gekregen, ik zou willen dat dure productentiepjes in de rij staan om me te sponsoren. Ik zou dolgraag mooie pakken gratis krijgen. Drykorn ofzo. En fijne schoenen. En anti-rimpelcrème natuurlijk.”

Je mag nu even de groetjes doen aan Carice van Houten. Heb je een spannend nieuwtje voor haar? Ik zal het niet doorvertellen.
“De groetjes zijn gedaan. Ik heb het volgende nieuwtje voor haar: Ik ga een film maken met Carice in de hoofdrol. De andere hoofdrol speel ik zelf. Ook schijnen we allebei te gaan zingen in die film. Als je het doorvertelt zwaait er wat, mannetje!”

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    Emmen represent, hihi

  2. 3

    Ik heb een stagiair die komt uit Ederveen. Wilde ik toch even delen. <3 de minimail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl