Man bag maandag

random - Geplaatst op 5 november 2007

Zelfs de grootste, het straathoudende macho’s pikken het dat hun vrienden modebewuster zijn dan hun blauwe eyeliner smerende vriendinnen.

Sneakers in clownkleuren, t-shirts met moeilijke typografie, sieraden en andere accesoires waar Boy George voor zou bedanken: shoppen voor je vriend is het nieuwe verplicht shoppen met je vriendin.

Er is maar één fashionding dat gevoelig ligt. De man bag aka he purse.

Ten eerste: wat moet je als jongen met zoveel ruimte? Je hebt toch alleen een portemonnee en een telefoon bij je?

Niet dus. Want wat ben je zonder je mp3-speler, Nintendo DS, allergiepuffers, tandenstokers, een roman, de laatste issue van Tokion, een paar handschoenen, kauwgom, markers en je Canon Ixus 75?

Right. Volgende probleem, waar stop je dat in? Want met een ambachtelijk leren geval met gesp word je een Duitse leraar. En een designding met ronde hoeken is weer té ‘kijk mij eens bij een slecht presterend architectenbureau werken’.

Je kunt natuurlijk als ironisch statement met een Tip de Bruin zakje tegen je rug geplakt over straat gaan, maar die touwtjes snijen in je schouders. Nee, dan maar een gewone backpack. Alleen wel eentje zonder die Scheve Cap Ben Down Met Rap Weetje-uitstraling.

Ik zit zelf aan deze exemplaren te denken:

Eastpak x Raf Simmons
(Die witte dan, wel te groot maar toch.)

Nike SB

Rebirth
(Rond de driehonderd euro)

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Ga bij Carhartt kijken papi. Degelijke backpacks voor 5 donnies. Nou en dat het hiphop is, trek een roze legging aan en compenseren die hap.

 2. 2

  sorry Jan, maar ik ben toch een klein beetje teleurgesteld van je keuze. RUGZAKKEN! EN DAN OOK NOG ZULKE ZAAIE MODELLEN! Je spreekt van sneakers in clownkleuren en dan dit? (okay, die van RAF simmons is wat beter, maar we hebben het hier toch niet over een wereldrijs. en die Bundeswehr style? BAH) Misschien zegt dit ook helemaal niks over jouw, maar natuurlijk over het slechte aanbod van tassen voor mannen:-)

 3. 3

  Ik heb zelf die NSB tas (pun intended tok), dikke kwaliteit, lekker comfortabel en matcht met al je kicks want zwart is het nieuwe zwart!

 4. 4

  Nike SB for the win!

  En ik wil natuurlijk het liefst die backpack van Luke Skywalker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl