Lleta van Gom won afl. 4 van Beat the Top Designer

mode - Geplaatst op 3 februari 2012

Lleta van Gom won aflevering 4 van Beat The Top Designer (Net5). Ze ontwierp een jurk voor ene Halina Reijn, die weer zwaar into Marc Jacobs is, maar het verschil niet zag tussen een item van die ontwerper en werk van Lleta. Goed gedaan Lleta. Vertel nu maar even van de hat en de edge.

Prachtige jurk hoor. Heb je jezelf overtroffen of lopen al je vrienden in dit soort Lleta outfits?
“Pfff, ik heb mezelf verrast én overtroffen! Ik had nooit gedacht dat ik een red carpet dress zou moeten maken, zeker niet voor een vrouw als Halina. Ik maakte vroeger van alles voor mezelf, ik had niet veel geld tijdens mijn studie, dus als ik iets wilde knipte ik oude kleding kapot zodat ik er iets nieuws van kon maken.”

Maar waar moeten we je dan van kennen?
“Sinds ik full time werk heb ik vrij weinig uitgevoerd. Ik heb Artemis doorlopen, dat is het spannendste wat ik je kan vertellen over de laatste 7 jaar. Eigenlijk belachelijk als ik bedenk dat ik al zeker 15 jaar van een liefdevolle en zeer vaste relatie geniet met mijn naaimachine en random stoffenbalen. Shame on me.”

Was dat waarom je meedeed? Iets doorbreken?
“Ik wilde gewoon heel ver uit mijn comfort zone stappen. Doordat ik in het verleden vaak bang was om te falen of voor lul te staan, heb ik veel toffe dingen aan me voorbij laten gaan. Dat is mijn grootste barrière.”

Gelukkig heb je meegedaan en laten zien dat je talent hebt…
“Soms moet je iets gewoon doen, en je niet druk maken om alles om je heen, of wat anderen ervan zullen vinden. De positieve reacties hebben me wel geholpen hoor. Gemeend of niet haha.”

Je concurrentie deed best bitchy, of lag dat aan de edit van het programma?
“Ik denk allebei. Met Laurie de Kok had ik al snel een vriendschappelijke band, dus ik begreep waarom zij soms een beetje fel uit de hoek kwam. We zaten redelijk op dezelfde golflengte qua karakter. Farzana zei wat ze dacht, en haar uitspraak “als L’leta wint, spring ik uit het raam” is wat ze blijkbaar op dat moment dacht.”

Kinderachtig hoor
“Toen ik het in de show hoorde was ik niet verbaasd. Maar een andere edit had haar niet minder bitchy gemaakt denk ik. Het is een business waar de gunfactor ver te zoeken is. Iedereen wil winnen of de beste zijn.”

Ontwerp je al in opdracht?
“Jazeker! Ik vertel mijzelf wat ik wil en dan maak ik het. Telt dat ook? Haha. Ik maak hier en daar wel eens wat, maar dat is nog heel erg onder de radar. Veel mensen weten eigenlijk niet wat ik doe. En eerlijk gezegd wist ik dat op een gegeven moment zelf ook niet meer.”

Daar hoef je nu niet meer bang voor te zijn
“Ik ben afgestudeerd designer. Ik lag alleen even in een tijdelijke coma. Kan iedereen gebeuren. Maar I found my mojo, mijn naaimachine is in ieder geval afgestoft en wacht op me. Dus laat die opdrachten maar komen.”

Ik draag van alles, maar in een jurk voel ik me niet prettig. Maak je ook dingen voor de dude’jes?
“Ik heb me tijdens mijn studie een half jaar gericht op heren en heb er veel van geleerd. Tot op heden heb ik niets gemaakt wat is gedragen door iemand anders dan mijn paspop. Het is een toffe uitdaging, misschien wordt het tijd dat ik me daar in ga verdiepen. Ik heb een man thuis die daar heel gelukkig van zou worden.”

Welke ontwerpers moeten MonoBrowsers in de gaten houden?
“Ja, mij dus *wink* *wink.* Verder: The Ballet Cats, van graphic designer Jordan Marzuki: originele teksten op de meest fijne stoffen. En Krizia Robustella en JCDC! Die houden allebei van kleine geintjes in de prints en snits, hier word ik gewoon te blij van. Miss Van & Anaoana, een graffiti/street artist en designer die samen de meeste prachtige stukken neerzetten met supah heerlijke prints. ABBYLEE van Abigail, een designer uit Londen, check de ‘Spirited Decay’ collectie. Van Laurie de Kok ben ik sinds de opnames sowieso een groot fan!”

En je lievelings?
“Mijn all time favourite Tim Burton. Hij is natuurlijk geen designer, maar voor mij een grote bron van inspiratie. En dan vooral The Little Girl Who Was Forgotten, een prachtige, donkere animatie.”

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl