Laat Me Maar Even. Ik Heb Last Van Nerd Rage.

d'oh, play - Geplaatst op 13 maart 2013

Nerd rage. In de dikke van Dale staat het als volgt: ‘het moment waarop een zeurderig gevoel van frustratie omslaat in een oren uitschuimende, alles vernietigende sloopdrift.’ Ik had hier vooral in mijn jeugd last van. Lijdend voorwerp was meestal een skateboard waar ik nog zeker een jaar mee moest doen, iets van Nintendo of dierbaar Masters Of the Universe poppetje. Abnormaal? Waar is dr Katz als je hem nodig hebt.

Nerd rage kent naast vele doelwitten ook de nodige oorzaken. Vijf kickflips niet landen noem je een leerproces, maar dertig keer niet in staat zijn om de plank een rondje om zijn as te laten draaien terwijl je zelf in de lucht hangt, dat is vragen om problemen. Problemen van het kaliber verhuizen naar een villa die gebouwd is op een indianenkerkhof.

Van de meest sexy Game & Watch Tabletop’s tot mijn Santa Monica Airlines skateboard: als ik er maar lang genoeg mee speelde kwam er een moment waarop ik gefrustreerd raakte en er gesloopt moest worden. Zo sneuvelde Snoopy (eBay waarde 500 zieke dollars) doordat ik met een schroevendraaier in het batterijcompartiment wrikte, lekker porrend tegen het moederbord. Ondertussen drukten mijn duimen tegen het scherm, met permanente olievlekken op het lcd display als resultaat.

Zucht.

Voor de goede orde: ik heb al jaren geen last meer heb van instant kill neigingen. Ongetwijfeld tot grote opluchting van mijn immer uitdijende verzameling eighties parafernalia en nieuwe comics, toys, romans en uitgaven met illustraties van 16-bit computerspelhoesjes.

Wat me dan weer naar de volgende vraag leidt: is dit iets wat alleen bij subcultuursukkeltjes zoals ik voorkomt? En ben jij een lezer die vroeger bijvoorbeeld vooral into Feyenoord was maar net zo makkelijk minstens drie keer per week je eigen voetbal lek stak als je niet gescoord had? Of liet je regelmatig een blikje cola leeglopen over je bijna volgeplakte Panini voetbalplaatjesboeken? In Godsnaam, deel je verhaal en stel me gerust. Ok doei.

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl