It’s The End Of The World As We Know It

play - Geplaatst op 16 oktober 2009

Wanneer ik alleen thuis ben kijk ik net iets te vaak naar de deur van m’n woonkamer. Ik hoor rare geluiden. En als ik terugkom van boodschappen doen scan ik eerst de steeg naar m’n appartement voordat ik ‘m inloop. Aanstellerij? Wel als je bedenkt dat het komt door een strip.

The Walking Dead is dan ook een ambitieus project van schrijver Robert Kirkman (nu ook bezig met Haunt, een nieuwe comic samen met Todd McFarlane) en tekenaar Tony Moore (vrij snel vervangen door Charlie Adlard).

En ja er zitten zombies(yay!) in, er wordt geschoten en de lichaamsdelen vliegen door de lucht. Toch is dat niet waar het om draait in deze serie. Of wat ‘m zo goed maakt.

Het is de manier waarop de overlevenden van een zombievirus omgaan met een bizarre situatie. Wat zou jij doen als je met een paar vreemden zit opgescheept en je op elkaar bent aangewezen om te overleven? Dat is een interessante vraag. En eentje waarop de schrijver een heel lang antwoord probeert te geven.

“This is a very character driven endeavor. How these characters get there is more important then them getting there… I’m in this for the long haul. I hope you guys are looking forward to a sprawling epic. Because that’s the idea with this one.”

Karakterontwikkeling in een zombiestrip? Met prachtig zwart-wit artwork? Rustig maar, je koopt de trade paperbacks onder andere hier:

The Walking Dead

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Sinds ‘Preacher’ niet meer zo verslaafd geweest aan een comic serie.

 2. 2

  Kijk. Eindelijk iemand die het ook snapt. En het gaat ook maar door. Ik ben inmiddels bij trade paperback 7 beland….

 3. 3

  Ik zit bij vijf en ik moet zeggen dat ik het nog steeds alleen maar spannender vind worden.

  Ken je deze trouwens? http://www.cheap-comics.com/

  Scheelt aanzienlijk op je lokale stripwinkel. Al is de glimlach van een stoffige stripmannetje (inclusief random anekdote) ook wel een paar euro waard.

 4. 4

  Ja, het verbaast met hoe geloofwaardig de karakters reageren en handelen, voor zover je dat kunt beoordelen, gezien de absurde situaties.

  Maar die cheap site kende ik niet, thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl