Is het je moeder? Is het je zus of buurvrouw? Nee, het is Molly Solverson, de reden dat je nu Fargo gaat streamen.

steven spielberg - Geplaatst op 6 juli 2014

Ze draagt wollen huissloffen, vloekt nooit en houdt zich tot gekmakens toe  aan de snelheidslimiet. Molly Solverson is de meest onwaarschijnlijke tv-heldin van dit moment. Godallemachtig, wat een vrouw.

Actrice Allison Tolman is het bewijs dat de tv-serie Fargo (stream dat op Netflix) het beste is wat dramaturgisch Hollywood op dit moment te bieden heeft. Elke keer dat ze in haar rol als Molly Solverson het kader van de camera binnen sloft roept ze de meest uiteenlopende reacties bij me op.

Ik wil haar tegelijkertijd beschermen tegen de geschifte realiteit in Bemidji, Minnesota, bij haar op schoot springen om me te laten troosten én een potje stevig Rammsteinen.

Molly bewijst dat sterke female leads niet gebaseerd hoeven te zijn op de tuitflexibiliteit van een duckface of de omvang van bepaalde wiebelvriendelijke, in de publieke ruimte bedekte lichaamsdelen.

fargo-episode-2-allison-tolman-molly-solverson

Wat vrouwen als Molly Solverson dan zo onweerstaanbaar maakt? De combinatie van een melancholieke blik, zuiver gevoel voor rechtvaardigheid, en scherp analytisch vermogen. Onderschat ook het effect van een nuchtere inborst niet. Ok, en het is natuurlijk prettig om iets vast te kunnen houden.

Molly Solverson is heet.

Als je Molly gedurende een paar afleveringen dankzij haar doortastendheid steeds dichter op de huid ziet komen van het kwaad in Fargo, realiseer je je pas echt hoe aantrekkelijk ‘gewoon’ kan zijn. Daar hoeft geen botox of maatje 36 aan te pas te komen.

Kortom: willen we meer of minder Molly?

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl