IS DAT DE AIR YEEZY 3? NEE, EEN SPELDJE VAN NIPPON.

mode, play - Geplaatst op 2 november 2016

Vroeger stond je in de rij bij de Patta. Ooit spookte je nachten lang op ebay.jp voor een Comme des Garçons x Carhartt in jouw maat. Toen volgde de leegte. En nu? Nu voel je weer van alles voor fashion dankzij deze kotakuverse speldjes van NIPPON.

Mode is superleuk. Maar ook vermoeiend. Hoe lang kun je jezelf gek maken om de zoveelste heruitgave van een gymp die je vroeger al tot op het luchtblokje hebt afgedragen. En (drukt gaap weg) kijk eens wat een spannende samenwerking tussen illustrator-van-het-moment en merk x dat op zoek is naar wat geloofwaardigheid. Maar goed. Dit is het internet dus we gaan door. Met alles.

Gelukkig wordt er af en toe iets gelanceerd dat de moeite van je neiging tot obsessief gedrag waard is. Maak kennis met NIPPON, een nieuw modelabel dat je oh zo smaakvolle look net even die HAAAAIYAAAA! geeft.

Tijd voor wat vragen aan Rory van der Kolk, mede-oprichter van NIPPON.

Op welk deel van je kleding komt een pin het best tot zijn recht?
“Ik draag ze zelf altijd op het kraagje van een jas, of op de pocket van een spijkerjasje. Op nektasjes gaan ze ook enorm lekker.”

Zijn er klassieke pins waar je goed op gaat? Voorbeelden van mooie mensen die ze droegen?
“Vroeger had ik een hele collectie Disney pins, maar die vind ik nu allemaal niet echt sick meer. We doen binnenkort een samenwerking met illustrator Floor van het Nederend, hij heeft een hele toffe verzameling vintage Kuifje en Felix the Cat pins. Zelf vind ik het juist leuk om het medium een beetje opnieuw uit te vinden.”

Jij vindt kwaliteit belangrijk, wat is de grootste uitdaging bij de productie?
“Afwerking is key. Plus wij maken onze pins dikker, hierdoor voelen ze echt als juweeltjes. Dat zijn ze natuurlijk ook.”

Nippon pin

Welke samenwerkingen komen er aan?
“Haa, dat gaan we nog niet verklappen natuurlijk, maar sowieso dus 2 pins met Floor voor zijn expo DOG DAYS. Er komt ook iets met een Amsterdamse stylegod aan.”

Wat zeg je tegen mensen die bang zijn voor gaatjes in hun kleding door jouw pins?
“Het zijn maar kleren joh.”

Nippon pin

NipponNippon

ZIN IN PINS? JE SHOPT ZE OP DE SITE VAN NIPPON MET DE TOEPASSELIJKE URL:

SHOPNIPPON.COM

 

 

 

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl