HipHop Hiaat In Je Opvoeding: Grand Puba Reel to Reel

boombap - Geplaatst op 7 januari 2011

Grote Puba is een hele grote producer van de muziek die nu gedeeltelijk verziekt wordt door padjepeeënde players zonder ziel. Een artiest uit de tijd dat Kees de Koning nog de rapalbums in Oor besprak. 1992 was een mooi hip hap-jaar. Met klassieke albums van Dr. Dre, Redman, Diamond D., Pharcyde, Das Efx, EPMD, Gang Starr: die lijst is lang.

En dus ook Reel to Reel, het eerste soloalbum van Grand Puba. Helaas heeft deze plaat hem niet de verdiende materiële welvaart gebracht die een clown als Rick Ross met een handjevol date rape-deuntjes wél bij elkaar beunt. Terwijl er toch echt buitenaardse bangers op Reel to Reel staan. Gelukkig valt er over geen smaak niet te twisten. Get educated:

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Wat een record is dit toch, die over die zwarte kat, lang niet slecht!

 2. AvatarMichiel Kroder
  2

  Mooi album, inderdaad. Gek genoeg werd het indertijd flink gedissed door de toen nog smaakmakende Source en consorten. Vaak viel tussen de regels door te lezen dat men kwaad was dat hij de arrogantie had gehad om Brand Nubian te verlaten. En dit terwijl hij de oprichter van de groep was en hij het zelf altijd als een gelegenheidsformatie had gezien.

 3. 3

  Comment op youtube bij diamond d’s hiatus:

  we are for the 90’s like a hippies for the 60’s. it will never come back. it was a part of our life. but it’s not dead!! it’s still alive in our minds. that consciousness is like a gift. thanks God i wasn’t born ten or twenty years later. thank you Mom and Dad lol!

  michal23pl 1 year ago

  http://www.youtube.com/watch?v=D4MQvAk9aqk

 4. 4

  Dat kan ik me niet meer herinneren… Vond het toen zelf niet echt jammer, dat tweede album van Brand Nubian deed me niets.

 5. 5

  Wat een classic…

 6. 6

  Dope.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl