Het is sensueel, sexy, spannend en nog meer dingen met een “s.” Sense8 is de meest levenslustige Netflix-serie van dit moment.

.alt, steven spielberg - Geplaatst op 20 augustus 2015

Tuurlijk, jouw leven is veel te interessant en drukbezet om te verdoen met het kijken naar een tv-serie over een groep mensen die op een bijzondere manier met elkaar verbonden is.

Godallemachtig. Wat een heerlijkheid is Sense8. Het had niet veel gescheeld of ik had deze serie voorgoed uit mijn Netflixprofiel verbannen. Ik stond een paar weken geleden op het punt de productie zonder hem gezien te hebben te beoordelen met 0 sterren. Om zo het mysterieuze Netflix algoritme zijn obscure werk te laten doen en me nooit meer met de regisseurs, producers of acteurs uit deze serie te confronteren.

Alleen maar omdat ik die lelijke typografie van het logo niet trek en het trackrecord van de makers me ervan weerhield op het afspeel-icoontje te klikken. D.O.M.

DEZE SERIE VERDIENT ALLE LIEFDE, KIJKCIJFERS EN LIKES.

Voordat ik losga even een momentje voor Jacques en René:

goderie_mioch

Waarom je Sense8 nu moet kijken?

Het camerawerk, de mooie kadrering, de super verzadigde kleuren, het lijkt soms wel een strip. En dat is dan weer geen toeval, aangezien de serie niet alleen door de Wachowski broers, pardon broer en zus is ontwikkeld, maar ook door J Michael Straczysnki, schrijver van Marvel (o.a. Spider-Man, Fantastic Four) en DC (o.a. Superman, Wonder Woman) comics. Oh ja, en bekend van een tv-hitje genaamd Babylon 5.

 

Sense8

Ook inhoudelijk is Sense8 de moeite waard. Of er veel met green screen gewerkt wordt weet ik niet, maar het feit dat de hoofdrolspelers verspreid leven over de hele wereld maakt van elk vertelperspectief een feestje. Zo word je van de achterbuurten in Kenia via een buitenwijk in IJsland naar de high rises van Seoul en de straten van Berlijn geslingerd. Dat geeft de serie echt een cosmopolitische vibe. Heerlijk.

Sense8_4

Over de wereld gesproken: mocht je er nogal bekrompen denkbeelden op na houden, dan kun je Sense8 maar beter aan je voorbij laten gaan. Als je daarentegen trots bent op het feit dat er op deze aardkloot ruimte is voor de acceptatie van mannen die van mannen houden en vrouwen die eerst mannen waren en nu van vrouwen houden en vrouwen die houden van mannen die van mannen houden, dan zit je goed bij deze serie.

Potverdomme wat wordt er in deze show geslingerd met slurfjes (mevrouw MonoBrow: “slurfjes? mega schlongs zul je bedoelen.”), gestuiterd met jopen, gerampestampt en gelebberd aan lichaamsdelen alsof de menselijke soort zijn spraakvermogen in het Sense8-universum nog niet ontwikkeld heeft. Had ik al gezegd “heerlijk?” Heerlijk.

SEnse8_5

Los van de sex en ruimte die mensen met minder vaak voorkomende voorkeuren op dat vlak krijgen, wordt er behoorlijk wat afgeknokt in deze serie. Maar dan niet op de manier zoals in die andere Netflix-hit Daredevil. In tegenstelling tot de Marvel-reeks is het geweld in Sense8 gerechtvaardigd en niet sadistisch. Gewoon ouderwets beuken omdat praten geen zin meer heeft. En prima te doen als je bankpartner niks van geweld moet hebben. De frequentie is namelijk dusdanig dat de meer gevoelige kijker genoeg tijd heeft om te herstellen.

 

Sense*

Ok. Dus het is cinematografisch erg verzorgd, de humanistische kijk op de wereld van de makers laat je gloeien van binnen en het geweld bevredigt je innerlijke beukjeuk. Valt er dan niks aan te merken op Sense8? Jawel. De dialogen zijn nogal wisselvallig. Ok. Die zijn vaak tenenkrommend en slaan door naar het wc-tegelachtige soort. De logica van de verhaallijnen is ook vaak ver te zoeken….

Maar weet je, er is op dit moment geen serie die met zoveel liefde, plezier en energie ons dagelijkse gekloot op deze aardkloot verbeeldt. Dat verdient een tweede seizoen. Kijken dus. Ook al heb je er geen tijd voor. Met je interessante leventje.
Sense8
(Er is meer dan genoeg tijd voor wat zelfreflectie in Sense8.)

Sense8_3
(Dit screenshot is speciaal geselecteerd voor #gaypride)

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl