Heel geen ECI Boekenclub: Chicago Social Club

boombap, go go go - Geplaatst op 28 maart 2011

De afgelopen maanden had hossend Amsterdam last van major inkak’age. Dat is tenminste het signaal dat deze op de bank met een 3ds op zijn schoot zittende huismus clubber opving. Dus who you gonna call? Joris Bakker en Pieter de Kroon natuurlijk. Deze oprichters van Bitterzoet en Timboektoe hebben iets nieuws voor je uit de dansvloer gestampt waar je bonjourke tegen zegt: Chicago Social Club.

Jullie hebben een goede naam in de Amsterdamse pardy scene. Waarom Chicago Social Club?
“Pieter de Kroon en ik waren op zoek naar een nieuw project. Na het oprichten van Bitterzoet en een uitstap naar het strand van Wijk aan Zee met Timboektoe misten we de Amsterdamse binnenstad en de nacht. We hadden verschillende opties maar toen Casper Reinders van Jimmy Woo ons vroeg om dit samen te doen leek het ons een super plan. Chicago Social Club is een nachtcafé en club: een combinatie waar ik heel enthousiast van word.”

Zijn er dingen die indruk zullen maken op verwende MonoBrowsers?
“Ik ben heel blij hoe de ruimte en inrichting heeft uitgepakt. De klassieke feel met mooi gelakte vloeren en dode dieren heeft een heel toffe vibe. De verschillende ruimtes maken het ook interessant.”

Hoe zit het met het Trommelvliezen Turbo 3000 systeem?
“Ik denk dat we een van de beste soundsystems in de stad hebben. Zowel in de club als in de bar is het geluid loepzuiver: allemaal Funktion One. Hierdoor trekken we dj’s en organisaties aan die net als wij voor kwaliteit, maar ook voor het experiment willen gaan. We kunnen bovendien elke dag tot 3 en in het weekend tot 4 uur door. 7 dagen per week.”

Wie heeft het interieur gedaan?
Thijs Murré, ook verantwoordelijk voor Lion Noir. Verder hebben we zelf vanalles aangedragen en onze zin doorgedramd. Thijs weet allerlei toffe spullen te vinden in galeries en markten in Parijs en Antwerpen. En ziet bijvoorbeeld in een oude archiefkast de ideale achterbar, kent een speciaal soort koper of bedenkt zoiets als behang van kurk. Het is een combinatie van klassiek, industrieel en rariteiten. Een hedendaagse vertaling van een social club.”

Waarom hebben jullie gekozen voor deze locatie?
“Het Leidseplein: kun je veel beter zitten in Amsterdam? Het is een heel tof pand met enorm veel potentie. DJ Lil’ Vic zei van het weekend nog tegen me: “een club met een echte bar erbij, dat heb je niet in Amsterdam, hoe sick is dat?

De combinatie met Boom Chicago is best onlogisch toch?
“Dat klopt. Maar we hebben hier goed over nagedacht. We denken dat we een oplossing gevonden hebben door het duidelijk gescheiden te houden en het als twee aparte dingen te zien.”

Hoe werken de ruimtes? Krijg je als hipster te maken met toeristen die willen lachen om wietgrappen makende stand up-Canadezen?
“Nee, het zijn twee aparte bedrijven onder één dak. De bezoeker van de bar of club komt niet in aanraking met de bezoeker van de Boom shows. De ruimte laat zich wat moeilijk uitleggen, merken we. Je hebt een bar aan de voorkant. Die is de hele week open en wordt op vrijdag en zaterdag vanaf 23.00 uur bij de club getrokken. De zaal aan de achterkant doet dienst als theaterzaal voor de comedyshows en wordt van donderdag- tot en met zaterdagavond omgebouwd tot clubruimte. Tafels en stoelen weg: go! De bezoekers van de comedyshow verlaten via de zijkant het pand.”

Welke kant gaat de programmering op?
“Heel breed. In de bar zullen we bijna elke avond dj’s hebben. Zo begint binnenkort op de zondag een relaxte avond met Flexican, Jim Aasgier en Sef. Maar er wordt ook vaak heel hard geragd met dj’s als Vincent Vos (Chicago’s Bullshit), Dirk Diggler, of Vic Crezée (White Boy Wasted), om er maar een paar te noemen.”

Raggen is goed.
“Het clubprogramma is divers met Amsterdamse smaakmakers als Bar27, Plak, Tierwelt en Spoof maar ook Dekmantel, SFFRMKRS en Cirque Excentrique. Kortom, volgens mij een heel goede aanvulling op het Amsterdamse nachtleven! Of zoals James Worthy me net via Facebook stuurt: geniaal, we hebben het Leidseplein weer terug.”

MONOBROW GEEFT 2 CHICAGO SOCIAL CLUB-PASSEN WEG DIE TOEGANG GEVEN TOT DE CLUB
Mail me een beschrijving van het allersufste pasje dat in je portemonnee zit en ik doe mijn best voor je.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Ik geloof hier dus wel in.

 2. AvatarJaap Bosman
  2

  Afgelopen zaterdag lekker gedanst hoor daar!!! Nieuwe spot.

 3. AvatarHeujHeujHeuj
  3

  Kiekumdan met z’n 318i Touring.
  Geen flauw idee wie het is, maar ik deel z’n smaak in auto’s geheel (ter referentie: https://www.mymonobrow.nl/wp-content/uploads/2009/11/TonyBrian.jpg) Zeg dat maar tegen ‘m.

 4. AvatarG. Houtman
  4

  Ik heb een pasje waarmee ik ten alle tijden toegang krijg tot elke w.c., of voorrang in een rij naar een w.c., ivm met darmproblemen..

  …eigenlijk is deze pas helemaal niet suf, maar willen jullie hem allemaal hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl