Groeten uit Mordor: escapisme voor jongetjes met een hang naar almacht.

.alt, play - Geplaatst op 30 oktober 2014

Droom jij van een wereld waar in je niet-gamende vrienden en schoonouders begrip opbrengen voor het feit dat jij computerspelletjes speelt? En hoop je dat ze dan zeggen: “wat een verlichtende thematiek heeft dit spel zeg.” Laat Shadow Of Mordor dan vooral in zijn verpakking zitten…

Er is al heel wat geschreven over de moreel gezien twijfelachtige onderdelen van deze game. Maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn pacifistische inborst.

Die bleek vervolgens niet bestand tegen de plastische openingsscène van het spel, waardoor ik al na een paar minuten nog maar aan één ding kon denken: wraak.

Het karakter waarmee je in het meest verderfelijke stukje van Tolkien’s Midden Aarde stapt, moet namelijk aan het begin van dit avontuur toezien hoe vrouw en kind door die vermaledije Orcs een kopje kleiner gemaakt worden. Om vervolgens zelf het slachtoffer te worden van een laffe executie.

Nou ja, niet echt, want je blijkt onderdeel te zijn van een of ander vaag verhaal waarin een of andere elf met een autoriteitprobleem een rekening wil vereffenen met oppertovenaar Sauron. En zo jouw samenzijn in het hiernamaals met je dierbaren misgunt door je terug te zetten op Midden-Aarde met een onmogelijke opdracht: het pullen van een Rambo’tje in Mordor.

mordor-001.

Dus. Ben je er nog? Dan is de kans groot dat je van het mannelijke geslacht bent en op de basisschool into American Ninja was, Kasteel Grayskull beter kende dan de indeling van je klaslokaal en later de pooltafelscène uit Steven Seagal’s Out For Justice beuk voor beuk kon naspelen.

Wat weer betekent dat ik jou eigenlijk niets meer hoef te vertellen over deze videogame. Behalve dan dat Shadow Of Mordor de verpixeling is van een hoop waar je als jongetje met een gezonde zwaardzwaaizin over droomde. Aanrader dus.

Shadow of Mordor

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl