Going Back To Cali ik bedoel Cardboard

play, steven spielberg - Geplaatst op 23 augustus 2012

Nu het sociale aspect van videogames vooral bestaat uit het muten van je headset om het nonstop schelden door Amerikaanse pubers te stoppen, wordt het tijd om verder te kijken. Of beter gezegd: dit is het moment om je blik op de eettafel te richten. Daar speelt zich een bescheiden revolutie af.

Bordspellen zijn namelijk terug als iets wat door je gerbil is omhoog gekokhalst. Er is dan ook een hoop gebeurd sinds de laatste hype uit de jaren negentig, toen een Duitser er met zijn Kolonisten van Catan voor zorgde dat zelfs je Helly Hansen dragende oom wist wat een uitbreidingsset was, en deze vorm van vermaak voor een groot publiek toegankelijk maakte. Nu is het niet zozeer een slimme vent als wel een complete scene die goed bezig is. De vernieuwing en innovatie die je er in terugziet is indrukwekkend. Daar kunnen die cynische videogameontwikkelaars nog een polygoontje aan zuigen.

Aangezien ik hier op MonoBrow graag deel wat er in de marges van de popcultuur gebeurt, wil ik je deze documentaire over bordspellenmakers niet onthouden. Misschien wordt deze film niet geselecteerd voor het Sundance festival. Maar hey, wil je nu indruk maken op je aan Magic verslaafde neefje of niet?

Mocht ik je Catan kwab gekieteld hebben en wil je meer weten over wat er nu te koop is, begin dan bij Shut Up & Sit Down. Dit is een site van twee dudes die in de videogameindustrie werken maar in hun vrije tijd liever bordspellen spelen. Ze bespreken hun hobby op een manier die ook voor mensen te volgen is die Risk al ingewikkeld vinden. Via deze mannen vond ik bijvoorbeeld Hive. (Insecten! Mahjongachtige steentjes! I likes. Je scoort dit als Amsterdammer natuurlijk bij The Gamekeeper.)

Ik wil deze posting ook gebruiken om afscheid van je te nemen. Voorlopig dan. Er wacht namelijk een ander schrijfproject op me en dit vraagt zoveel van me dat ik de keuze heb gemaakt nu met MonoBrow te stoppen. Focus Luke! Use the Force wisely. Ofzoiets. <3

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    Jammer, maare, good luck!

  2. 2

    Je zou er bijna overheen lezen.
    Succes monodude!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *