Goeie Gastcolumn: Neon-Azi’s

go go go, goeie-gastcolumn - Geplaatst op 5 september 2009

Tijd voor een dubbele whammy! Gister heb je kennisgemaakt met de kritische kijk van Ernesto op mode. Vandaag neemt hij je party kledingkast door. Kom je straks lekker lekker tijdens Valtifest.

——————————————————-
Zeg eens eerlijk. Stond jij ook met neon-kleuren te nu-raven? Vond jij die heerlijke mix van electro met rockmuziek ook te gek? Nam je die neon dan voor lief, of ging je er keihard op?

Ik wel hoor. Vreemd eigenlijk hoe een nuchter volk ineens en masse kan gaan voor de meest vreselijke wansmaak. Gelukkig blijf je je fixie eeuwig trouw. Nee echt!

Voor de moeilijk lerenden onder ons gaf Valtifest iedereen vorig jaar nog eenmaal de kans om die fel paarse trui te combineren met je jaren 90 fietsbroekje. Niet uit een soort van übersnelle neo-nostalgie, maar gewoon uit achterlijke cluelessness.

Gelukkig doen ze het dit jaar helemaal anders!

———————————————-
———————————————-
“Naast een indrukwekkende line-up, staat Valtifest ook bekend om de vele kleurrijke side acts, street fashionshows, decors en natuurlijk die onnavolgbare en super originele dresscodes.

Vorig jaar introduceerde Valtifest met veel succes de dresscode ‘multicolor of fluoriserend’, dit jaar gaat Valtifest een stapje verder: het belooft een ware BEESTENBOEL te worden. Het hele dierenrijk is de inspiratiebron!

Als kers op de slagroom zal ook dit jaar als vast onderdeel van de feestvreugde aan iedereen gevraagd worden een ballon mee te nemen. De beste ballonnen winnen een fles nep champagne van de beste kwaliteit ooit.”
———————————————-
———————————————-

Toffe gast die Joost van Bellen, maar zou ‘ie hier nou niet net zo moe van worden als ik?

– mocht je nou nog een mooi dierenpak in je kast hebben hangen, of een bijzonder mooie ballon, er zijn nog kaarten te verkrijgen á €55 aan de kassa. –

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Na de Judge Dread openingszin wist ik dat het wel snor zat met je haat.

 2. 2

  Classic, ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt!

 3. 3

  Classic, ik dacht de diepste referentie naar mid 90's popcultuur te lezen op de mymonobrow. Is er werkelijk geen idee waar ik het over heb. Pak je scrolwiel vast, ik leg het uit.

  Wanneer Judge Dredd in de gelijknamige film in nood verkeerd op het hoogtepunt van de film. Lispelt hij tegen zijn geweer: "double whammy" als laatste redmiddel.

  Hij had ook tegen zijn geweer: "rapid fire" of "amour persing" kunnen zeggen -die functies zitten er ook op. Maar dat deed hij niet, hij koos voor de ultieme gadget van zijn geweer. Het schieten in twee hoeken van 45 graden om maximaal resultaat uit zijn inspanningen te halen. Zou ik ook doen trouwens.

  Op het moment dat hier naar mijn idee gerefereerd wordt naar deze gebeurtenis en daarna een klare verhandeling van de new-rave te lezen is zag ik overeenkomsten.

  Ten tijde van de film, kon men namelijk openlijk over rave spreken. Nu 14 jaar later kijken we met enige afgrijzen terug op een tijd dat we weer in de rave val zijn getrapt. Weer lieten we ons verleiden tot het dragen van fluoriserende kleding, weer die opdringerige, gillerige muziek. Voor de tweede keer in vrij korte tijd een scheve schaats. Gewoon niet je poten recht op je ijzers. 45 graden, omdat je het niet kan. Double whammy dus.

  Verder is mymonobrow de vage kennis van goed en kwaad. Maar dit is een diep bijbelse referentie, waar een judge als Dredd geen raad mee weet. Hij is namelijk uit de toekomst. Dus eigenlijk had de Judge Dredd referentie bewaard moeten worden tot we de neo-rave beweging gaan afzeiken. Maar dat is pas over 4 jaar.

  Vragen?

 4. 4

  Blokhut! Je hebt jezelf overtroffen jongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl