Een Nieuwjaarsboodschap Van E.T. Voor J.o.u.

.alt, d'oh - Geplaatst op 28 december 2010

“Beste Amsterdammers, het is alweer een jaar of achtentwintig geleden dat ik jullie fantastische stad leerde kennen. Maar de laatste tijd gloeit mijn vinger nauwelijks meer rood op als ik er over Google Maps mee glij. Of ik nu de binnenstad, Oost-Watergraafsmeer of Osdorp aanraak, er gebeurt niets. Dat maakt me bijna net zo verdrietig als die keer dat Drew Barymore moest huilen toen ze dacht dat ik dood was. Het is bovendien nergens voor nodig. Ook in 2010 waren jullie namelijk een prachtig volkje dat in een geweldige stad woont.

Terwijl kunstenaars sidderen en musicaltyconen hun investeringen de soep in zien lopen gaan sommigen van jullie gewoon door. Door met het bedenken, organiseren en openen van nieuwe feesten, exposities, evenementen, sites en winkels. Jullie stoppen niet met het ontwerpen van nieuwe identities, apps, animaties en kleding. En blijven schrijven aan nieuwe romans, muziek en blogpostings. Want iemand moet het doen. Of, zoals de ene helft van een legendarisch kunstenaarsduo het ooit tegen MonoBrow zei: gasten doen moeite.

Daar gaat het om. Je best doen. Dingen maken, doen, uitvoeren. Maar vooral ergens in geloven, juist als er niemand is die in jou gelooft. Dat doe ik altijd en ik zie wat het mij gebracht heeft: ik heb zelfs in een Happy Meal gezeten. Dat had ik van te voren nooit kunnen bedenken. En dat is wat ik je wil meegeven: ook in 2011 zul je vaak op het punt staan om het op te geven, het iPadje erbij neer te gooien. Omdat het zoveel makkelijker is om de hele dag achter je Xbox360 of PS3 te hangen, beetje online gastjes neerbeuken of het laatste seizoen van The Shield kijken.

Als je wilt stoppen met het najagen van je droom, doe me dan een plezier, kijk in de spiegel en stel jezelf de volgende vraag: als jij het niet doet, wie dan wel?”

Hou ‘m hoog in 2011. xoxo.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Jongen. Ik schiet vol van zulke stukjes.

  http://www.youtube.com/watch?v=barLaHrtvoM

  Om het maar zo te zeggen.

 2. 2

  “als jij het niet doet, wie dan wel?”
  – eh, de volgende gast? survival of the fittest ouwe. het werkt nog steeds. http://www.youtube.com/watch?v=SWwJXCa11FA

  Belangrijker nog: is dat zo’n ET waar je de nek van kan uitrekken?

 3. 3

  Nee! Een kleintje uit een stuk. Ik heb ook nog een grotere, al 28 jaar in mijn bezit. Maar dat is ook gewoon zonder flexnek.

 4. 4

  Bedankt voor deze -soort van- boost.
  Respeck!

 5. 5

  ah, als je een meisje was zou ik je vanaf nu adoreren. topstukje E.T.!

 6. 6

  Adoreren op afstand mag altijd!

 7. 7

  dank je wel, gast. Door deze post hebben wij ons door zeven zinloze seizoenen The Shield geramd. tmoest gebeuren, maar toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl