Een koffiedrinker over Celestial Seasonings thee

play - Geplaatst op 16 juni 2013

Er is geen historisch bepaalde vete tussen koffiedrinkers en theeleuten. Er hoeven in het weekend geen stewards in xl nylon jacks of vuurwerkbommen absorberende plexiglazen wanden aan te pas te komen, om de fans van deze twee dranken uit elkaar te houden, wanneer ze elkaar ontmoeten in dezelfde tenten voor een dubbele latte of verse munt. Toch is er reden genoeg voor haat en nijd.

/ademt diep in

Thee. Het waterige excuus voor mensen die van procrastinatie een levensstijl gemaakt hebben: ‘zo, ik trakeer mezelf eerst op een pot kruidenthee of tien voordat ik begin met het schrijven van mijn roman en het opzetten van een lijn duurzame kinderkleding, geproduceerd van gerecyclede neusringen van uitgestoten Hare Krishna-leden en gebruikte Big Mac-doosjes. Het is de favoriete versnapering van de futlozen. Voor mensen die een glas kraanwater te min vinden.

Thee. Dat is beppen over de kinderen op Ikeabanken. Het is een drank di…

/krijgt een kop thee aangeboden.

Wat eh, ok. Wacht even. Wat schotel je me nu voor?

Ik haal de verpakking erbij: rechthoekig, veelkleurig, eigenaardig vormgegeven en van Amerikaanse makelij. Dit gaat niet over de nieuwe albumhoes van Kanye West. Dit is Tension Tamer thee van Celestial Seasonings. Een theeproduct dat  in een klap mijn grondig onderbouwde betoog onderuit haalt.

Neem zijn herkomst. Deze thee is gemaakt in Boulder Colorado. Een stad waarvan je verwacht dat er onverslijtbare werkschoenen en kogellagers voor monstertrucks vandaan komen. Geen fijn smakend goedje waarmee je zelfs de grootste Skip & Die-fan rustig krijgt.

Het is een bijna Californische tone of voice (relaxed, genieten, zelfverzekerd), gemixed met wat Nederlandse gezelligheid die je vanaf de verpakking aanspreekt.

De beeldtaal van Celestial Seasonings gaat alle kanten op. Heerlijk. Geen zogenaamd authentieke, glimlachende maar keihard uitgebuitte koffieboeren op hun producten. Wel slecht getekende jonkvrouwen en teddyberen. Zyke! Dit merk hoeft niet te dwepen met duurzame values, want het hield vanaf het begin al rekening met het milieu en de mensen die de grondstoffen voor hun thee leveren. Zo hebben de theezakjes geen touwtjes of andere dubieuze theezakinnovaties, dit scheelt namelijk miljoenen kilo’s extra afval.

De smaak van Tension Tamer? Fantastique. Eigen, alles behalve synthetisch en die alliteratie maakt het af als Ned Stark in betere dagen. Celestial Seasonings dus. Misschien wel mijn ultieme lievelingsmerk sinds Mattel in mijn leven kwam. Aldus een koffiedrinker.

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl