Do judge a book by its cover: uitgeverij Das Magazin laat zien hoe het ook kan

.alt, play - Geplaatst op 7 november 2016

Das MagazinAls er dan een moment is om je verwaterde interesse in literatuur weer sneller te laten stromen, is het nu. De gecrowdfunde uitgeverij van literair tijdschrift Das Magazin is namelijk on fire als een NBA Jam-spelkast in de TonTon-club.

Gisteren werden boek twee en drie bezorgd. ‘Het smelt‘ van Lize Spit en ‘Schuld‘ van Walter van den Berg. Respectievelijk een debuut dat nu al bij onze Zuiderburen op een zeer lovende recensie kan rekenen. En de nieuwe roman van de schrijver van ‘Van Dode mannen win je niet.’

Tel hier Das Magazin’s eerste goedbesproken uitgave ‘Er moet iets gebeuren‘ van (Arnon Grunberg lieveling) Maartje Wortel bij op, en je bent getuige van een portfolio met fictioneel vuurwerk waar elke tobbende uitgever oude stijl van droomt.

Het is mijn overtuiging dat dit het resultaat is van de bijzondere maar vooral consistente manier waarop de mensen achter Das Magazin hun enthousiasme voor boeken lezen uitdragen. En weten om te zetten in een ijzersterk merk.

IMG_20160118_205107

De prachtige covers (ontwerp: studio Vruchtvlees) doen het goed op de massief Frans eiken vloer van je favoriete buurtblogger.

Liefde voor iets, dat kun je zelfs niet met het meest slimme businessmodel faken. Natuurlijk is duidelijk dat er iemand bij Das Magazin iets meer kijk op economie heeft dan hetgeen je in Havo 4 leert. Maar dat het succes van Das Magazin vooral te danken is aan het op een zorgvuldige manier invullen van het merk, daar ben ik echt van overtuigd. De liefde en aandacht die in het tijdschrift worden gestopt, het event, en nu dus de bijzondere selectie van auteurs bij de uitgeverij.  Awesmoe.

IMG_20160118_204855
De mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de oprichting van de uitgeverij kregen speciale boekenflappen. Shiny Happy Writers-stijl)

Han Peekel: ” Hallo, wie ben jij?”
JW: “Ik ben Jan Wicher, 8 jaar en doe iemand die handtekeningen van Das Magazin auteurs verzamelt Road Runner na:

IMG_20160118_205211

IMG_20160118_205223

IMG_20160118_205230

IMG_20160118_205400

Nieuwsgierig? Boekies bekijken of kopen? Dat kan gewoon. Hierrrrrr.

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl