DJ Sandeman x C90s @ Dog Day Disco

boombap, go go go, goeie-gastcolumn - Geplaatst op 25 januari 2011

DJ Sandeman laat met gemak duizenden Blowlanders hossen als bronstige stokstaartjes en is een gewaardeerd muziekjournalist. Toch is hij heel bescheiden. Onterecht: daar kom je deze vrijdag achter wanneer hij draait tijdens Dog Day Disco in Paradiso. Daar zijn Jamie Paterson (22) and Danny Ashenden (26) van The C90s trouwens ook. Dit Londense duo doet de Bobby Farrell, wat wonderlijk is voor zulke jonge heren. Sandeman wilde er het fijne van weten en viel ze lastig via de mail.

Jullie bandnaam maakt me nostalgisch. Jullie zijn toch veel te jong om met een potlood een cassettebandje op te winden?
Danny: “Valt wel mee. Ik maakte vroeger veel compilaties op cassette voor mijn vrienden. In tijd moest je er echt nog moeite voor doen, je moest de playlist precies op lengte uitzoeken en na ieder nummer weer stop en vervolgens start drukken. Tegenwoordig is het allemaal iets te makkelijk met Spotify en iTunes. Mijn favoriete tapes waren Dangerous van Michael Jackson en 1999 van Prince.”

Waarom maken jullie disco en geen dubstep?
Danny: “Mijn vader was een echte disco dj vroeger, compleet met snor en funky bril. Hij heeft een enorme vinylcollectie en daar kon ik altijd lekker in grasduinen. Hij stuurt me nog heel vaak MP3’s met tracks uit zijn collectie. Meestal iets met een vocoder, haha.”

Jamie, jij komt niet uit een discofamilie. Maar je hebt wel van disco leren houden.
“Voor mij draait het allemaal om de drums. Ik hou van die superdampende beats en de fills. Een paar handclaps, een basloop en een gitaarriffje er overheen en je hebt goud in handen.”

2011 wordt het jaar van The C90s hoorde ik. Wat gaan jullie allemaal doen?
Danny: “Je hebt gelijk, het wordt een belangrijk jaar voor ons. We zijn net een nieuwe studio ingetrokken en willen zo veel mogelijk muziek pompen. We hebben natuurlijk al remixes gemaakt voor Headman en Cut Copy, maar begin dit jaar komen er ook nieuwe mixes aan voor Golden Bug, Midnight Savari en Lazy Disco en daarna is het volle kracht vooruit met een nieuwe EP.”

C90s – januari mixtape

—————————————–
Dog Day Disco dus, met dat absurde artwork van Stefan Glerum. Aanstaande vrijdagavond in Paradiso met naast The C90s ook KC The Funkaholic, Sandeman, Johanna Maria, Lustige Lola & Weltschmerz, mc Cata Pirata. In de kelder DOOM met dj sets van Bear, Palmbomen en Excuses. Liefhebbers van het betere huigtikwerk en andere romantici opgelet, dit wordt een onvergetelijke nacht.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    wel lekker om na dat dubstep-gebeuk gewoon weer eens even lekker te funken op wat discoplaten. Stuk dansbaarder ook!

  2. 2

    Precies. En zoals mijn neef uit Noorwegen het altijd zegt:”Als de meisjes dansen, de jongens sjansen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl