De Skins Cosmetics mevrouw ontkende mijn bestaan

play - Geplaatst op 29 januari 2014

Voor het bedrag dat ik gisteren bij een filiaal van Skins Cosmetics uitgaf, krijg je een gemiddelde schoonheidssalon in Thailand een week lang voor jezelf. Inclusief unlimited happy endings. Nu is fysiek contact met een winkelbediende die is ondergedompeld in een hoeveelheid niet-lichaamseigen geurstoffen waarvan ze zelfs in de 17e eeuw achter hun pruiken zouden krabben, het laatste wat ik wil. Een beetje oprechte aandacht is al genoeg. Maar dat zat er helaas niet in.

Skins doet een hoop goed: ze verkopen bijzonder beautyspul met een verhaal. Meestal gaan die verhalen over eigenzinnige families die al generaties lang parfum produceren op relatief kleine schaal. Of in het geval van (James) Heeley: ontwerper raakt zwaar into luchtjes, doet de autodidact en begint een eigen parfumlijn. Da’s andere koek dan een uitgerangeerde popzangeres die het nodig vindt haar trouwe fans van weleer opnieuw uit te melken met generieke flesjes synthetische zoetigheid. (Hoi Christina!)

Nee, dan het aanbod van Skins. Ik kocht er al vaker  (in huize MonoBrow gaan we vrij goed op die Diptyque doeftjes) maar wat me gisteren overkwam was nieuw.

#schraapt keel.

Ok. Wat ik verwacht van iemand die werkt in een zaak waar ze bijzondere, relatief kleinschalige spullen met een verhaal verkopen? Op zijn minst een verkoper  die oprecht geïnteresseerd is in zijn waar. Of dan toch zeker iemand die het leuk vindt om geur onder woorden te brengen en me zo te prikkelen.

Met dat prikkelen kwam het wel goed. Ik heb toen ik buitenstond eens flink in mijn inmiddels flink geïrriteerde neus gepeuterd.

Dat ging als volgt:

Verkoopster
“Blahblah verpakkingstekst blah ”

/verveelde blik

Ik
“Ah, ok. Het schijnt ook zo te zijn dat sommige huidtypes beter bij bepaalde parfums passen dan andere toch?”

Verkoopster
“Ja dat klopt.”

/verveelde blik

Ik
“Eh, we hebben Diptyque al in huis en ik weet niet meer welke, dus misschien iets anders….”

Verkoopster (loopt opeens doelgericht naar andere kant zaak)
“Ken je Heeley? Dat is een ontwerper die zichzelf het maken van parfums heeft aangeleerd.”

Ik
“Wow. Wat ontwierp hij?”

Verkoopster
“Hij was een ontwerper die zichzelf het maken van parfums heeft aangeleerd.”

Ik
“Wow, geloof ik. Die wil ik.”

Terwijl ze een doosje voor me uitzocht en terugliep naar de kassa, gaf ze me het gevoel alsof ik een glansrijke auditie had gedaan voor de hoofdrol in Casper, het vriendelijke spookje. Hallo lieve Skins verkoopster, waarom maak je geen ècht contact met me?

Ok, het had geregend en ik moet nu toch echt eens naar de kapper. Dus mijn verschijning vloekte nogal met de hoogglans parfumverpakkingen en gebruinde biceps van de muzakkende in store-dj. Dat ik verder de neiging heb om binnensmonds te praten en iets te snel gedachten deel zonder na te denken, maakt het voor een verkoper ook echt niet leuker. Maar heus, dat ik de meest random klinkende persoonlijke details deel doe ik alleen maar om een connectie te maken.

We zijn twee vreemden, die zich verstaanbaar proberen te maken boven de klanken van een Bloomingdale The Winter Edition-playlist. We hebben het met elkaar over Japanse bloesems en het haar van zeemeerminnen. Zodat een van ons niet veel later met een voldaan gevoel veel te veel geld uitgeeft. Laten we er dan op zijn minst iets leuks van maken en er de grap van inzien. Toch?

Helaas had het zwarte gat dat tegenover me stond hier geen boodschap aan. Ze zoog al mijn sterrenstof meedogenloos op.

En dan het afrekenen. Ik had mijn pinpas nog maar net opgeborgen en wilde het pakketje aannemen of ze keek alweer weg van me. Client suivant. Buiten keek ik in de papieren tas; naast het prachtig verpakte flesje lag een verschrompeld hoopje zelfvertrouwen.

Ik draaide me om, purkte in mijn neus en schoot het resultaat richting de Skins etalage. Een bewaker die ik nog niet had opgemerkt zag wat ik deed, keek me aan en moest grinniken. Zie je wel. Zo kan het ook.

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl