De Beste Oneliners Uit De Trailers Van Megamind

steven spielberg - Geplaatst op 8 november 2010

Instant classic quotes uit de trailers van Dreamwork’s nieuwe animatiefilm Megamind (met stemmen van onder andere Will Ferrell en Brad Pitt). Nu ben ik meer gecharmeerd van tijdloze films zoals Pixar ze maakt. Al die verwijzingen naar popcultuur in Dreamworks producties zijn geestig, maar het maakt de animatiefilms ook wat tijdelijker en ziellozer, helemaal door de overdaad aan ironie.

Het is lastig meeleven met typetjes die zo zelfbewust zijn als de Shreks van deze wereld. Doordat de films van Pixar veel meer over universele waarden gaan en minder tongue in cheek zijn, krijgen de karakters in bijvoorbeeld Toy Story en Up de kans zelf uit te groeien tot figuren waar niet alleen jij met plezier aan terugdenkt, maar die ook relevant blijven voor nieuwe generaties Star Wars quotertjes.

Waarom dan toch deze posting (behalve dat Megamind de meest succesvolle première van afgelopen weekend was)? Easy. De taal. Het lijkt er namelijk op dat Megamind geschreven is door scenaristen die echt gek zijn op de hobby waar Lucille Werner haar werk van heeft gemaakt. En dat is een goede zaak.

“I’m shaking in my custom baby seal leather boots.”

“Where did you park the invisible <KLONK!> car.”

“I’ll be watching you like a Dingo watches a baby.”

“I love you random citizen.”

“You’ve been blessed with unfathomable power.”

“What kind of power?”

“Unfathomable. Unf, ehrm too great to fathom.”

——————————-
Spring naar de Dreamworks Youtube-pagina voor je MegaMind fix.

UPDATE: jammer dat de  kritieken nogal wisselend zijn.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  ehmm.. laatste quote: bedoel je niet “fathom/unfathomable”?

 2. 2

  Scherp. En: fixed! Maar wat denk jij, wordt dit een goeie?

 3. 3

  Het jammere van dit soort films, is dat de echte humor, de dubbele laag die South Park ook zo geniaal maakt, waarschijnlijk aan het meerendeel van het publiek verloren gaat.

 4. 4

  Tsja, het is inderdaad leuk om de verwijzingen naar populaire cultuur in dat soort series te herkennen, maar eerlijk gezegd ontgaan mij die ook voor het grootste gedeelte. Dus dan vind ik het wel zo belangrijk dat de grappen en het verhaal ook op zichzelf kunnen staan. De verwijzingen zijn extra…

 5. 5

  Megamindy regelt! Toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl