Carice van Houten is de moeder van Jezus

steven spielberg - Geplaatst op 3 april 2012

Tijdens alle opwinding over het tweede seizoen van de HBO serie Game Of Thrones, vergat ik dat een deel van de voorpret zat in het gissen naar de rol van Carice ‘tanden bleken is niet nodig om het in Hollywood te maken’ van Houten. Zou ze het seksspeeltje van Tyrion Lannister worden? Of misschien kruipt ze in de huid van Osha, de wilde die gevangen werd genomen door Rob Stark tijdens een patrouille?

Niets van dit alles. Mevrouw van Houten doet een Grima Wormtongue, maar dan met rood haar, gezwollen relikwab, een paar meter velours en een accent waar zelfs het borsthaar van de grootste drakenhakker spontaan van ontkroest. Godzijdank gaat deze rol haar geweldig af. Wat heet, zelden zag ik een vrouw zoveel macht en overredingskracht uitoefenen met niets meer dan een paar beheerst uitgesproken zinnen. Giftige woorden die Bear Grylls binnen tien seconden zouden vloeren, maar toch.

Ook een godzijdankje waard: de regisseur liet haar niet druk met een wichelroede zwaaien of een andere Carice onwaardige, nonverbale handeling verrichten om haar subtiel hoorbare accent te maskeren.

Toegegeven, ze had niet veel speelminuten, dus of ze in staat is om de Hollywoodvloek van Nederlandse acteurs te doorbreken is nu nog onduidelijk. Het begin is veelbelovend. In ieder geval goed genoeg om de hysterische kop bij deze posting te rechtvaardigen. Winter is dan misschien coming, maar voor Carice is het vooral de zon die schijnt in Game Of Thrones.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Het wordt nu echt tijd om de film Black Death te bekijken. Middeleeuwse hack en slash for the ultimate win: http://www.youtube.com/watch?v=sj3Jw1DLGpA&feature=fvwrel

 2. 2

  Tja ik zag haar tijdens de spannende stukken toch steeds in cadeauverpakking met een strik op haar hoofd. En daar werd het niet spannender van. Grep de burning zword!

 3. 3

  Haha. Duitse heksen, ook sexy.

 4. 4

  Nee, kan het echt niet serieus nemen. Misschien komt het omdat ik vrouwen die met een Nederlands accent fantasydingen zeggen automatisch met LARP associeer. Sowieso niet echt gelukkig met seizoen tot nu toe, ouwe zeur die ik ben.

 5. 5

  LARP!

  Snap het wel hoor. Ik moet aflevering twee nog zien, maar hoop wel dat de pace wordt opgepakt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl