Candlelight Voor Gevorderden: Red Light Radio

boombap, go go go - Geplaatst op 9 december 2010

Je loopt over de Wallen. Je passeert een peeskamer waar de gordijnen, rode lampen en desinfecterende handzeeppompjes nog gewoon functioneren terwijl de andere ramen donker zijn. Je stopt en draait je om. Lonkte er nu een intens kijkende gast met een gigantische koptelefoon in het fluweelrode licht?

Welkom bij Red Light Radio, een nieuw station gerund door Firestone zanger Hugo van Heijningen (ex-Malkovich) en Orpheu de Jong (Orpheo).

Hugo, hoe dan?
“Een jaar geleden stond ik in New York een uur op Vinnie Stigma te wachten, die naar de studio van East Village Radio zou komen om een hardcorepunk radioshow te maken. Hij kwam niet, maar ze zenden daar uit vanuit een etalageraam en tijdens het wachten merkte ik dat iedere voorbijganger het vet vond dat daar radio werd gemaakt.”

Eigenlijk net zoals Mister Señor Love Daddy.
“Een dag later was ik zelf een voorbijganger en was er een jazzbandje live aan het spelen. Vanuit een raam radio maken met een eclectische programmering is natuurlijk zó leuk dat het ook in Amsterdam moet gebeuren. En wat is nu een betere plek om dit te doen dan vanuit een hoerenraam? Dat is nu gelukt en we hebben prachtige buurvrouwen.”

– – – – – – – – – – – – – –
De allereerste opnamedag ziet er zo uit: 17:00 – 18:00 Sandeman, 18:00 – 19:00 Tony Slug, 19:00 – 20:00 Future Vintage, 20:00 – 20:30 Moon & Sun, 20:30 – 21:00 Orpheo, 21:00 – 22:00 Tom Trago, 22:00 – 23:00 Jens & Matthias en afsluiter 23:00 – 00:00 Aardvarck.

Red Light Radio opening
Donderdag 9 december, vanaf 17:00 uur.
Oudekerksplein 22, Amsterdam
Bacardi houdt je vochtig.

Gewoon even vrienden worden van de Red Light Radio boykes op Facebook. Uitzending gemist? Je beluistert Red Light Radio wanneer je wilt via Soundcloud.

Red Light Radio

Tweet Dit Knal op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl