Amsterdam > Lutjebroek

Uncategorized - Geplaatst op 10 september 2009

Amsterdam is toch echt anders dan de meeste Nederlandse steden.

In geen enkele stad bestaat de scene uit zoveel verschillende types met bijbehorende achtergronden.

Amsterdam is de stad waar hakgabbers tekenen bij een raplabel. De stad waar DJVT optreedt met harde gitaargasten. Hier sta je op feesten oksel in oksel te hossen met Rietveldjes, losgeslagen regisseurs en mobiele applicatieprogrammeurs.

En is de kans groot dat je tijdens openingen in een discussie belandt tussen een hoge pief van een culture instantie en een bouwer van skateparken.

Ik vraag me af hoe dat komt.

Misschien wel omdat Amsterdam een Pleuris Dure Plek tm is. Als je besluit om hier naartoe te komen om het te maken, dan moet je daar veel moeite voor doen. Heel veel moeite.

Maar als je er dan eenmaal zit ontdek je dat er een netwerk van mensen zoals jij is dat elkaar opzoekt. Om lolletjes te maken, samen te werken en natuurlijk om vrienden te worden. Je gaat connecten. En dat lukt alleen als je dat moeilijke gedoe en je oogkleppen van je vorige stad of dorp in de gracht gooit.

Want ook al ging je vroeger slecht in de buurt van gevoelige kunstenaars, moeilijke skaters of onaangepaste leadzangers van bandjes met een semi legendarische status, pas als je jezelf openstelt en je vooroordelen aan de stadsreiniging geeft (alleen op donderdagochtend voor zeven uur!) ga je het redden.

En kom je erachter dat Amsterdam uit z’n gare geveltjes barst van talentvolle, hardwerkende idioten die elkaar helpen en dat ook voor jou willen doen. No matter je muzieksmaak of je voorkeur voor beige broeken met een donkerbruin ruitje. Stop je talent en energie waar je mond is en het komt goed.

Welkom in Amsterdam.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Niet om heel lullig te doen, maar hetzelfde geldt ook gewoon voor Den Haag. Het is echt niet zo dat Amsterdam wat dit betreft alleenrecht kan claimen, behalve dat tyfusdure wonen dan.

  Verder prima stukkie, liefde voor je stad is altijd goed!

 2. AvatarAriƫn Rasmijn
  2

  Ik hou zoveel van het eiland Amsterdam. Ondanks alle inteelt.

 3. 3

  Maar is dat echt zo? Ik heb het idee dat er veel minder overlap is tussen scenes in Den Haag en Rotterdam…

 4. 4

  Nou…Juist in een kleine stad ben je meer op elkaar aangewezen en komt iedereen elkaar tegen op de spaarzame hangplekken en in die ene disco die je stad rijk is. In Amsterdam bestaat er inderdaad een toonaangevende scene met veel verschillende achtergronden, maar ik heb het idee dat deze scene een beetje op zich staat en door iets anders met elkaar verbonden is dan muzieksmaak.

 5. 5

  Denk ook niet dat het alleen muziek is dat ze verbindt. Het is de herkenning in elkaar van een bepaalde kijk op de dingen of zin om 'er iets van te maken'…

 6. 6

  Ik ben het met je eens dat het een gevarieerde scene is, verbonden door zoiets als ambitie, herkenning of hipheid. Ik wilde maar zeggen dat ook deze scene op zichzelf staat en dat er misschien minder overlap tussen scenes is dan het lijkt…

 7. 7

  wow, een heuse lofzang – plato zou trots op je zijn! (ik ook hoor..)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl