5 Subculturen Met Het MonoBrow Seal Of Approval

.alt, d'oh - Geplaatst op 5 januari 2011

Het maakt niet uit hoe obscuur je tegen het obsessieve aanschurende interesse in een onderdeel van de populaire cultuur is: een paar klikken op het interweb en je hebt gelijkgestemden gevonden. Waarmee je zonder gêne verhitte discussies aangaat over genetische tandplakafwijking bij Ewoks. Liefhebbers, die net als jij into American Politicans Painted As Characters From Disney’s The Little Mermaid zijn. Gelukkig maar. Wat moet je anders met je leven. Hieronder vijf scenes die MonoWaardig zijn. Ook voor jou?

1. MANNEN INTO BARBIE BEAUTY WEDSTRIJDEN

Waarom in godsnaam aan zo’n smakeloos sponsorfest als Project Runway meedoen wanneer het veel eenvoudiger is om elke dag met het ultieme catwalkmodel te werken? Barbie klaagt never, wat voor zelfgemaakte, auberginekleurige en asymetrische creaties je haar ook aantrekt. Vooral niet als je een man bent. Dit filmpje bewijst dat je als Barbie mooimakende medium macho gehoord wordt. Gewoon voor gaan dus. Wie weet word je ooit zo goed dat je kans maakt op een plek in de Miss Unibarse Verkiezing.
—————————————————-

2. MOC LEGO

Terwijl kinderen na een uurtje spelen uitgekenen zijn op blokkerige versies van hun favoriete filmkarakters, laten volwassenen met MOC (My Own Creation) zien waar Lego echt voor bedoeld is: het fysiek maken van je fantasie. Van een ziek idee naar de mooiste speederbikes en van nagebouwde scenes uit Return Of The Jedi tot een replica van een gebouw van architect Willem Dudok: gecustomizde Lego heeft alles waar een subcultuur aan moet voldoen. Het kost je veel geld, doorzettingsvermogen en je relatie. Bring it on dus. Brother’s Brick is een goed startpunt voor je nieuwe hobby.
—————————————————-

3. FINGERBOARDEN

Het Hermès filmpje waarin een fingerboarder de dure accessoires van dit Franse label gebruikt om eens even lekker ouderwets te ragbakken was een verrassing. Fingerboarden is niet bepaald populair. Maar zoals het een echte subcultuur betaamt trekt de fanatieke vingerflipper zich hier niets van aan. Die is alleen maar blij dat hij de classic serie van Techdeck nu in de opruiming bij Intertoys vindt en zo zijn Jim Phillips x Santa Cruz-collectie compleet krijgt. Fingerboarden is not a crime, weet je. Het begint bij het shoppen van een Techdeck, maar je kunt ook je eigen plywood board maken. Deze gnarly nerd legt uit hoe je dit doet. Sowieso kun je wel wat hulp gebruiken, vingerboarden is net zo tricky als echt skaten. Begin anders gewoon met het leren van kickflips. Oh en dit is een forum waar je met al je noobdingen terechtkunt. En als je echt geld wilt uitgeven heeft ZShred alles wat je nodig hebt.
—————————————————-

4. MINECRAFT

No way dat Minecraft groter wordt dan World Of Warcraft. Maar toch snap ik de populariteit wel: je hebt geen snelle computer nodig, de gepixelde look is een verademing vergeleken met het gloomy realisme van veel videogames, ermee beginnen is makkelijk, en de nuances en mogelijkheden zijn eindeloos met deze open wereld bouwer. Voordat je je sociale leven opgeeft eerst even het blog van Minecraft-maker Markus Notch Persson checken. Wat andere Mijnbouwmatties bezighoudt zie je op de Minecraft-pagina van Reddit en de regels en shit vind je hier. Beloof je dat je een verwijzing naar je favoriete blog craft als je een game opstart?
—————————————————-

5. HUISGEMAAKTE TATTOOS

Huisgemaakte tattoo’s zet je een opwelling zelf, of laat je zetten door een vriend die het (als het even kan) voor het eerst doet en gedronken heeft. Het gaat om de handeling, het moment, snap je. Wat er vervolgens voor de rest van je leven op de huid achterblijft is minder relevant. Then again, wat weet ik ervan, ik heb alleen maar tattoeages van mensen die erop zitten. Omdat het natuurlijk zo niet cool is om op een forum of site op te scheppen over je scheve Smurf en bibberige Bill & Ted tattoo, is het wat lastig als newbie om een online plek te vinden waar je je ervaringen en ideeën kunt te delen. Je schoonmoeder laten schrikken is een stuk makkelijker met deze koffietafelboekwerkjes: eentje met Russische gevangenis tattoos en Home made tattoos rule. Zelf aan de slag? Een how-tootje stond een paar jaar terug op Fecal Face.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Hehe thanks voor het m’n nieuwe hobby MOC Lego. M’n Minecraftverslaving in het eggie dus. En m’n fingerboard ga ik ook maar weer eens onder het stof vandaan halen.

 2. 2

  Online influentials for the win!

 3. AvatarOslo Hilton
  3

  Ik zat laatst ook al gebiologeerd Minecraft filmpjes op youtube te checken. Ik durf er niet aan te beginnen aangezien ik zelfs aan FarmVille verslaafd ben.

 4. AvatarOslo Hilton
  4

  De link: Minecraft-maker Markus Notch Persson, doet het niet.

 5. 5

  Fixed. En ja, wat een bizar fenomeen is dit. Ik zag een filmpje van iemand die een gigantisch treinspoor gemaakt had waar hij of zij waarschijnlijk zes miljoen uur in gestopt had. You go!

 6. 6

  En dan kun je ook nog zesmiljoen uur dwalen in grottencomplexen en bergpartijen.. en net als met Lego maak je de kastelen, ruimteschepen en dorpen gewoon zelf

 7. 8

  /ziet collega’s geïrriteerd omkijken

  Haha!

 8. 9

  Op Kotaku trouwens een interessante posting die het succes van Mincraft probeert te verklaren en eigenlijk inhaakt op de posting van maandag over de dood van geekcultuur: http://kotaku.com/5724989/why-minecraft-is-so-damn-popular?skyline=true&s=i

  Te lui om te klikken: conclusie:

  People may love Minecraft, but I think, deep down, that many of them love the idea of Minecraft more. They love the fact a game can be released in this day and age with no advertising budget, no anime tie-in and no console-exclusive demos and still not just be fun, but truly succeed, going head-to-head with so-called blockbusters in both sales and media coverage.

  They love the fact it’s a game that was recommended to them not by an ad campaign, or a magazine that jostled for an exclusive review, but by their friends.

  Just like the olden days. That’s why Minecraft has been such a hit. And it shows there’s room for plenty more games like it.

  Haleluja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl