4 Situaties Waarin Je Zwijgt Over Game Of Thrones

steven spielberg - Geplaatst op 1 juli 2011

Game Of Thrones is een serie waar procrastinatie voor gemaakt is. Als je tenminste als kind draken tekende, Magic gespeeld hebt en de stem van He-Man je nog steeds kippenvel bezorgt.

Dit is dat hardcore dorkendrama. Vol intriges, intelende adel, functioneel bloot en geweld met een hoofdletter GROAWH. Denk alleen niet dat Game Of Thrones een soort Xena Warrior Princess met een groter budget is.

De Within Temptation fanboy in je neemt misschien genoegen met Xena en haar crap-avonturen, een script waar zelfs een gereanimeerde Tolkien na zes koppen Nespresso niets mee kan en een kostuumontwerper die bij beunt als inkoper van Vera Moda. Waar je echt naar verlangt is een epische productie als Lord Of The Rings in tv-serie vorm.

Dat is precies wat je met het door HBO geproduceerde Game Of Thrones krijgt.

Als je vwo hebt gedaan dan herken je in de thema’s van Game Of Thrones waarschijnlijk Shakespeariaanse onderwerpen als liefde, verraad, loyaliteit en de kunst van het koppenrollen.

Minder ontwikkelde types zoals ik snappen dat je niet naar #GoT moet kijken als je inzicht wilt in de menselijke psyche. Maar vooral inschakelt omdat er niets fijner is dan jezelf verliezen in een quasi middeleeuwse wereld waarin het leven nog overzichtelijk en de natuur dichtbij is en het bier rijkelijk vloeit.

Fuck wat ben ik stoked. Daarom zoals beloofd in de kop bij deze posting nog meer Game Of Thrones: vier situaties waarin je maar beter niet over deze serie begint.

4. Je nieuwe collega komt het kantoor binnenlopen. Hij blijkt geboren te zijn met achondroplasie.


Peter Dinklage stijgt boven zichzelf uit in zijn rol als de bourgondische borstenknijper en supervileine Tyrion Lannister. Je vergeet direct dat je naar een klein ventje met een groot hoofd kijkt. Totdat hij er zelf weer een keiharde grap over maakt. <3. --------------------------- 3. Je stapt een lift in en staat oog in oog met Opzij hoofdredactrice Margriet van der Linden

Emilia Clarke speelt Daenerys Targaryen, een prinsesje dat door haar broer wordt uitgehuwelijkt aan een Conan-achtige krijger. Ondanks wat tegensputteringen onderwerpt ze zich vrij snel en neemt ze de dagelijkse verkrachtingen voor lief. Sterker nog, ze leert zelfs van een sexslavin hoe ze haar nieuwe man moet pleasen. Mocht Margriet nog naar je luisteren, dan kun je haar vertellen dat het toch goedkomt met Daenerys. Schatje blijkt schubben te hebben.
—————————

2. Je staat in Berlijn voor een restant van de Muur terwijl een ex-DDR inwoner vertelt dat haar man doodgeschoten is toen hij probeerde te vluchten naar het huis van Harrie Jekkers Westen.

Zoals het de beste fantasy betaamt speelt de natuur een belangrijke rol in Game Of Thrones. De punyness van de mens wordt gesymboliseerd door een gigantische muur die het koude Noorden afscheidt van de rest van de wereld. Niet voor lang natuurlijk. Winter is coming en daarmee een karrelading aan wolven die gevoed zijn met water uit Fukushima en vrolijke Ringu types.

1. Je zus uit Epe komt op bezoek. Jullie hebben elkaar lang niet gezien en ze vraagt of je haar gemist hebt

Terwijl ze je omhelst zie je voor je hoe Jaime ‘Kingslayer’ Lannister zich aan zijn zus vergrijpt. Want ja, zo doet royalty het in de fantasyboekjes. Wat een heerlijk verschrikkelijke vent is Jaime. Hij kan echt hakken met een zwaard en als hij het niet te druk heeft met het grijpen naar de macht grijpt hij naar de borsten van zijn goddelijke zus. Welkom in Game Of Thrones.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. 1

  Best series ever. Goeie post ook papa.

 2. 2

  Ja, vind je het ook een goede serie? Nice!

 3. 3

  Het begon saai dus ik maakte me zorgen, maar de laatste vier afleveringen waren uit mijn dak geweldig!

 4. 4

  Gelukkig is het droog vandaag!

 5. 5

  dit is wat ik laatst bedoelde in die facebook-post met die typefout erin. <3 JE POST.

 6. 6

  Ah! Danku! Ik ga zo goed op Game Of Thrones dat ik zelfs de eerste twee paperbacks gekocht heb waar de serie op gebaseerd is. Terwijl ik helemaal niet houd van genre fictie, al helemaal niet van fantasy schrijvers die geen maat kunnen houden en boeken van duizend bladzijden volpennen.

  Maar goed. Dit is Game Of Thrones. Een manier van leven weet je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl