3 Redenen Waarom Je Into Super Bowl XLVI Moet Zijn

d'oh - Geplaatst op 30 januari 2012

Op 5 februari wordt een programma uitgezonden dat het Amerikaanse volk verbindt en voor een paar uur de tegenstelling tussen arm, rijk, republikein of democraat en Apple vs Mac laat verdwijnen. En nee, ik heb het niet over een nieuwe film van Reinout Oerlemans. Dit is de Super Bowl baby. Tijd dus voor 3 redenen waarom je deze wedstrijd niet mag missen.

1. American Football Is Eigenlijk Full Contact Schaken

Je denkt dat je naar een veld vol rennende Miami Ink testimonials kijkt. Atleten die, dankzij een eenzijdig dieet van anabolen en Whoppers in opgefokte staat meters bevechten. Voor wie strategie uit niet meer lijkt te bestaan dan te kiezen uit rechtdoor of récht door je tegenstander. Kortom, niet echt een sport waarvan de finesses zich per spelmoment stukje bij beetje voor je ontvouwen. Dat denk je dus.

Verkeerd gedacht pielemans.

American football is niets minder dan full contact schaken. De aanvals- en verdedigingspatronen die het spelritme bepalen zijn gecompliceerd, en zorgen voor hitsige posts op wiskundefora die direct door moderators worden gewist. Maar waar een schaakbeurt eindigt met een beschaafde tik op de knop van de wedstrijdklok, wordt een play in het Amerikaanse voetbal pas stilgelegd als de baldragende speler een tik van een tegenstander heeft gehad waar een normaal mens in een keer arbeidsongeschikt van raakt. K.A.B.O.O.M.

Je kunt je natuurlijk aanmelden als figurant voor seizoen 3 van Spartacus Blood & Sand, maar voor dat Romeinse schreeuwen-om-gladiatorenbloed-gevoel, komt niets zo dichtbij als het kijken naar American football. Lekker veilig vanaf je bank naar een scherm joelen waarop volwassen kerels elkaar tactisch te lijf gaan. Of, zoals de legendarische oud-speler en -coach John Madden het zei: “That wasn’t a boom! That was more like a WACK!”

Reden 2. TV-commercials

Eigenlijk is punt 1 al meer dan genoeg reden om met een halve liter pilsbier en een paar vrienden naar een American football wedstrijd te kijken. Maar omdat de kans groot is dat je als MonoBrowser ‘iets’ doet in de creatieve industrie, ben je vast benieuwd wat de inhoud van de filmpjes is die getoond worden tijdens het duurste stukje Amerikaanse tv-zendtijd van het jaar. Primer wordt time niet. Hier een overzicht van wat je de afgelopen jaren gemist hebt.

Reden 3. Tim Dog Is Een Giants-fan

In ’92 herinnerde Tim ‘Fuck Compton‘ Dog zijn luisteraars er fijntjes aan (skip naar 2:00) dat de New York Giants de Super Bowl een jaar eerder gewonnen hadden. In 2008 heerste het team voor de derde keer en ook dit jaar staan ze weer in de finale van het ‘wk’ American football.

So what? Nou, je leest MonoBrow, dus je bent fan van jaren negentig hip hop. Eastcoast hip hop. Dan kan het niet anders of je zeurde vroeger om Starter jackies van de Knicks of Yankees en je spaarde Franse NBA magazines vanwege de posters. Dat waren (Tim) immers de dingen waar je muzikale helden ook into waren en in hun nummers aan refereerden. Hip hop is een lifestyle etc..

————————

Goed. Drie ijzersterke excuses dus om op 5 februari die livestream, beamer en wat vrienden te regelen. Wil je je vooraf echt verdiepen? Lees dan de nfl updates van Bleacher Report. Of koop Eating The Dinosaur van popcultuur schrijver Chuck Klosterman, die vermakelijk over de sport schrijft op ESPN.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    Heerlijk, ik heb er nu al zin in.. En als je niet zo lang kunt wachten, kun je altijd nog even Any given Sunday opnieuw kijken..

  2. 2

    Wat een film is dat ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl