22 Favoriete Tracks Van Vincent Reinders (22tracks)

boombap - Geplaatst op 7 februari 2011

Het leek zo overzichtelijk: vraag 22tracks mede-oprichter Vincent Reinders om zijn 22 favoriete nummers van dit moment en laat hem de top drie toelichten. Niet dus, er zijn kernoorlogen door minder complexe vragen uitgebroken. Uiteindelijk lukte het Vincent om een keuze te maken en voorzag hij alle 22 tracks uit evenzoveel verschillende genres van een toelichting. Voor alle zelfbenoemde social media guru’s die MonoBrow op Twitter volgen: zo onstaat een stukje relevante content van de mensen, voor de mensen. Veel plezier.

1. Tom Trago – Lost In The Streets of NYC (FS Green Remix)
“Aangezien onze tracks langzaam naar onderen schuiven kun je nog maar even kort genieten van dit juweeltje. Tom zelf viel van zijn stoel bij het horen van deze belachelijk puike remix van FS Green van één van de beste Tom Trago tracks ever. Het is ook onbewust een eerste teken dat FS met een meer housy EP gaat komen, dat móet sowieso.”

2. Phaeleh – Cosmic Funk
“Met de zagende dubstep heb ik het wel een tikkie gezien. Er is nu een rustigere, mellowere en dansbare variant ontstaan wat in de wandelgangen post-dubstep wordt genoemd. Phaeleh’s Cosmic Funk is daar een piekfijn uitvloeisel van (en hij staat trouwens 4 maart in de Overtoom301).”

3. Joy Orbison – Ladywell
“Stiekem schaar ik dit ook onder post-dubstep. Maar die lijn met andere genres is sowieso niet zo enorm dik. Cool Chris neemt het woord ‘techno’ erg breed op, waardoor dit juweeltje van Joy Orbison erin is komen te staan. Heer-lijk.”

4. Gregory Porter – 1960 What?
“Niet supernieuw zoals de meeste andere muziek op 22tracks, maar door Phil & Leroy (Wicked Jazz) in de lijst geknald omdat Gregory beloond is met een Grammy-nominatie. En als je 1960 What? hoort dan kun je zelf ook alleen maar concluderen dat dit een genot voor je oorschelp is.”

5. Afta-1 – 4nia (Beats)
“Lievige productie van ernstig goeie producer. Ook vooral leuk om tijdens het 22tracks-avondje-op-22januari-in-Toko-MC-filmpje te checken.”

6. Raekwon – Rock N Roll ft Ghostface, Jim Jones & Kobe (prod. DJ Khalil)
“DJ Khalil is één van mijn favoriete producers van de laatste jaren en hij werkt veel met zanger Kobe, wat altijd een gouden combinatietje is. Als Raekwon dan Ghostface en Jim Jones opbelt om mee te sleutelen aan een track voor zijn nieuwe album dan is dat een win-winner.”

7. Sticks & Rosco – Niet Praten (Trunkfunk Remix) (prod. Henning)
“Met het opnemen van Henning in de Fakkelteitgroep heeft Sticks niet alleen een groot producerstalent gespot, maar gaat de fonk in hiphopbeats ook met factor duizend omhoog. Sticks en Duvel zijn samen bezig aan een album en het zou zomaar kunnen dat ze niets anders dan Henning’s funk gaan gebruiken.”

8. Mutt & Aperture – New Jazz Lick
“Mindmapper selecteert niet gauw van die blikkerige drum&bass, maar veelal warme en in dit geval zelfs jazzy oppeppers. Ik wist pas serieus dat ik drum&bass leuk vond toen ik mezelf steeds terugvond in deze 22tracks lijst.”

9. Miguel – Sure Thing
“Miguel is één van mijn favoriete nieuwe R&B zangers. Dromerig zwoel. Sure Thing is een must voor de R&B minnende luisteraar met een leuk vriendinnetje.”

10. Raphael Saadiq – Radio
“Ik viel even van m’n stoel toen oudgediende soultsopper Saadiq met deze rock-n-roll-single aan kwam zetten maar ik kan dus echt niet gaan fronten op Radio hè…”

11. Cassius – I Love You So (Henzel & Disco Nova Bootleg)
“Naast producerende helden als FS Green, Full Crate, MPS Pilot en Tom Trago blijken ook Henzel & Disco Nova, onze electro-krijgers, de weg achter de knoppen te weten. Leuke remix met toffe (unofficial) video erbijgemaakt. Vage Gasten!”

12. Collie Buddz – World A Girls
“Collie is master. Reggae is altijd al gezellig maar Collie Buddz maakt het voor een nóg groter publiek te pruimen en komt télkens weer met bovengemiddeld werk op de proppen.”

13. Xerxes – When The Dust Settles
“Soms trek ik me terug van alle drukte en hectiek en doe ik dat het liefst op muziek die rust geeft en je lekker weg laat dromen. Xerxes slaagt daar belachelijk goed in, de snare is een mix van zand, ruis en grind en maakt dit nummer superhard af.”

14. Mar & I.N.T. – Harbor
“Ook dit nummer is nog maar heeel even op 22tracks te bewonderen, maar de vaste studiopartner van Full Crate, Amsterdammer Mar, werkte eens met I.N.T. (La Melodia) wat weer één van mijn favoriete producers is. Hollandsche Soul om trots op te zijn.”

15. Hercules & Love Affair – Answers Come In Dreams
“Ook disco is een breed begrip, maar Job’s invulling kan op veel lof van mij en anderen rekenen. Het splinternieuwe album van Hercules & Love Affair moet je so-wie-so checken.”

16. Tuareg Nomads Kiah Keya – Ahheahedon Tuareg Womens Jam (Nickodemus Remix)
“Ik ga niet eens Googlen waar deze mensen vandaan komen en ga het al helemaal niet uitspreken, maar in Worldgrooves vind je soms de meest gekke verrassingen van waar dan ook ter wereld. En dit is ook verdomde funky hoor.”

17. The Cure – Lovesong (Covered by Adele)
“In Originals vind je de originele versies van hedendaagse tracks die coveren of samples gebruiken. Wat Adele allemaal doet hou ik niet echt bij, maar The Cure kan ik je toch wel aanraden om op te zetten (vooral de jongere lezers/luisteraars).”

18. Andy Harlow – El Primer Montuno
“Knus, vrolijk, fluitje, dansje, hapje, drankje, Andy’tje, Harlowtje, leukjes liedje.”

19. Kalibwoy – Whe Mi Money Deh
“De Surinaamse Amsterdammer maakte de Jamaicaanse slang volledig eigen en won de Grote Prijs van Nederland nog in december. Hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden door zijn vrind Waxfiend en daar plukken wij de vruchten van.”

20. Peter Adriaansz – Wave 5 (Contemporary)
“Nog steeds ben ik apetrots dat de directeur van het Muziekgebouw zich elke vrijdag stort op een 22tracks selectie. De Contemporary lijst is meer een muzikale les of ontdekkingsreis dan even rustig een achtergrondmuziekje opzetten, maar juist daarom vind ik het allemaal ook wel erg fris en boeiend.”

21. De Staat – Sweatshop
“Wederom een chauvinistische keuze, en wederom een grote naam wiens single voor het eerst online te bewonderen was bij ons. Dat zijn de krenten in de pap, zelfs als ik niet echttt van rock houd.”

22. Metal…
“En dan heb je ook nog het verschil tussen ‘ergens niet van houden’ en ‘ergens absoluut niet naar kunnen luisteren’. Ik word helemaal gek van een minuut metal, en heb nog geprobeerd er een ‘favoriet’ uit te zoeken, maar ik raad de metal-liefhebber simpelweg de hele lijst aan. Ik heb me namelijk laten vertellen dat ie briljant is. En Edwin Valent, de betreffende selector, is sowieso een überbaas in de metalwereld. Het genre is pas de afgelopen maand toegevoegd en voor de verbreding van de site is het super.”

Deze links blijven niet allemaal even correct, dus soms zul je even een paar plekken lager moeten klikken om de betreffende tip te luisteren.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. Pingback: Tweets die vermelden 22 Favoriete Tracks Van Vincent Reinders (22 Tracks) « MonoBrow -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl