Six Million Ways To Waste Your Time, Choose One

.alt, play - Geplaatst op 19 april 2012

Dit zijn MonoBrow Essentials: vormen van vermaak die me op dit moment bezighouden. Niet dat ik er tijd voor heb als vader van een zeven maanden oud UltraVentje, serieuze baan-hebber en iemand die zijn vrouw regelmatig vertelt dat ze een lekker ding is (niks aan gelogen). Kortom, een dag is zo voorbij. Uren die ik vooral niet zou moeten besteden aan deze contemporary crap die ik je desondanks van harte aanbeveel.

BATTLEFIELD 1943
IK SPEEL het vier jaar oude Battlefield 1943 op mijn Xbox360 omdat het een laagdrempelige shooter is waarin je voor de verandering niet op Arabieren of Russen moet knallen. Maar afwisselend in de huid kruipt van een Japanner of Amerikaan en probeert met je teammaten de bases op eilandjes in de Stille Oceaan te veroveren. De rustgevende Bounty eilandvibe is verradelijk. Ik schrik me dan ook regelmatig kapot als er een soldaat met een jeukende triggervinger achter een rots tevoorschijn springt, in plaats van een jonge Brooke Shields die vraagt of ik kom skinny dippen.

TOM LANOYE – SPRAKELOOS
IK LEES Sprakeloos van Tom Lanoye omdat er niemand is die de zesentwintig letters van het alfabet zo laat zinderen. Lanoye’s zinnen zijn rijk en vol en meanderen als de darmen van een bourgondiër met een zwak voor everzwijnworst. Er is op dit moment geen schrijver in ons taalgebied die het leven zo vast bij de kloten heeft.

PROPHET
IK LEES Prophet, een comic die in de jaren negentig bedacht is door Rob Liefeld, auteur slash ondernemer die dankzij zijn absurde stijl en zakelijke fratsen de meest gehate man in comics is. Gelukkig wordt Prophet nu getekend en geschreven door een nieuw creatief team dat heerlijk gaat op een Europese stijl. Goede expositie (geen karakters die in supergekunstelde ‘dialogen’ het verhaal voortstuwen), echt heel erg heet artwork en een enscenering die op een beklemmende manier duidelijk maakt dat je in een brute, buitenaardse wereld terechtgekomen bent. Een wereld waar van elke ontmoeting met andere wezens een dreiging uitgaat die je pieleballen ineen laat krimpen.

PLAYSTATION VITA
IK SPEEL op mijn PlayStation Vita games als Virtua Tennis 4, Rayman Origins, MotoStorm RC, Ultimate Marvel vs Capcom 3 en opnieuw uitgebrachte classics als God of War Ghost of Sparta. De Vita mag dan een dramatische start kennen, het apparaatje bewijst mooi wel dat het mogelijk is om een mobiele game ervaring te hebben die nauwelijks onderdoet voor de speelbaarheid (twee analoge sticks!), diepgang en grafische kwaliteit van consoles. Niet overtuigd? Wacht maar totdat Gravity Daze uitkomt. You wil like.

GEORGE R. MARTIN – A FEAST FOR CROWS
IK LEES deeltje vier van George R. Martin’s Game Of Thrones romanreeks. Met wat tegenzin, dat wel. Want er gebeurt niet zoveel in de 800+ pagina’s. Bovendien is het echt pulp. Heerlijke pulp, maar toch, de wereld van Westeros is één groot  literair fantasy cliché. George is daarnaast verschrikkelijk lang van stof wat het verhaal niet ten goede komt. Toch blijf ik lezen. Dat zal wel komen door al die draken, veldslagen, magie en mensen die kwaardaardiger zijn dan een huishoudboekje van Heinrich Himmler.

MAGIC THE GATHERING
IK VERZAMEL Magic kaartjes. Mocht je MonoBrow al langer bezoeken dan weet je dat ik een fan van het fantastische kaartspel Magic ben. Nou ja, ook dit moet ik wat afzwakken. Want het is niet alsof ik elke maand tig nieuwe kaartjes koop. En ik heb in mijn leven niet meer dan veertig potjes gespeeld. Maar af en toe pak ik mijn verzameling erbij en orden ik de boel wat. Ik bewijs hiermee dat je iets super awesmoe kunt vinden zonder dat je je er als een fanboy mee bezighoudt. Ook bewijs ik op deze manier dat ik een nerd ben. En dan niet op de Pharrell manier.

VRIJ NEDERLAND
IK LEES Vrij Nederland, een opinietijdschrift dat me wekelijks vertelt hoe de wereld in elkaar zit. Genuanceerd, kritisch en altijd nieuwsgierig. Het is bovendien het boekje waarin Arnon Grunberg in zijn rol als Mensendokter adviezen geeft die het leven net even wat dragelijker maken. Ik wilde nog een afsluitende grap maken over de Sp!ts, maar het is nu tien uur ’s avonds en ik val om van de slaap. Ok doei.

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

 1. Michiel Kroder
  1

  Volgens mij heb ik ooit nog Magic tegen je gespeeld! Ben er ook nog even mee bezig geweest, tot mijn killa deck spoorloos verdween, waarop ik er de brui aan gaf.

  Met mijn twee nakomelingen heb ik ook niet veel tijd om te verkwisten. Maar zodra ze ’s avonds liggen te pitten is het gamengamengamen en schrijvenschrijvenschrijven. Veel anders doe ik niet, op het moment.

 2. 2

  Laat dat volgens mij maar weg Michiel. Goeie tijden.

 3. Michiel Kroder
  3

  Ja, man.

  Rode en zwarte magie. En in SSFIV gebruik ik Honda en Cody (soms Juri). 🙂

 4. 4

  Wake Island! Dynamietjes op de weg leggen en wachten op tanks!
  Verstoppen in de bosjes! Ja, ik ben een camper. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl