Einde Van Een Videogame Tijdperk: Chinatown Fair

.alt, play - Geplaatst op 12 mei 2011

Een paar jaar geleden stond ik hier zelf. In Chinatown. Tussen Street Fighter IV en Dance Dance Revolution spelers die dansten alsof Dan Karaty zèlf achter ze stond. Je hoefde geen gamer te zijn om de bijzondere sfeer van die videogame arcade te ervaren. Er was sprake van een vriendelijke rivaliteit, waarbij hipsters en echte nerds met elkaar gamenden in de groezelige ruimte alsof er geen hd consoles in hun slaapkamers stonden.

Dat is allemaal voorbij. China Townfair is na vijftig jaar failliet. Tegenwoordig speelt iedereen tegen of met elkaar vanuit de huiskamer. Wel zo makkelijk. Lang niet zo leuk of sociaal. Het goede nieuws? Er is een documentaire in de maak over de laatste week van Chinatown Fair en ik ga een MiniMail regelen met de maker. Keep you posted. Hieronder alvast een verdrietig fragmentje na de sluiting:

Tweet Dit Knal op Facebook

Comments

  1. 1

    Zonde dit. Als kleine kid weet ik nog dat de arcade hal hier in de buurt langzaam veranderde in een gokhal en na een tijdje zijn deuren sloot. Trots was ik als ik na een flinke fietstocht voor 2 knaken Metal Slug X mocht spelen. Jammer dat het zo veranderd is, dat exclusieve van machines maakte het toch wat leuker.. (Alhoewel de hipster in mij elke fanatieke console-gamer hard uit lacht, excuses hiervoor.)

  2. 2

    Metal Slug indeed…

  3. Pingback: New Yorks laatste speelhal: Gesprek met documentairemaker Kurt P. Vincent – Bashers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


MyMonobrow.nl MyMonobrow.nl